Pas op, 'Ierse klusjesmannen' actief in Bodegraven!

Op social media wordt momenteel gemeld dat er zogenoemde ‘Ierse klusjemannen’ actief zijn in de buurt van de Dronenwijk, omgeving Statenlaan/Dronensingel. Ze zijn ook gesignaleerd op de Laan van Turkenburg en de Johan de Wittstraat . Ze bellen aan en begroeten in het Nederlands waarna ze over gaan in het Engels.




De Ierse klusjesmannen waar het in dit geval om gaat, zijn zogeheten ‘travellers’. Ze maken onderdeel uit van een reizend gezelschap van Ieren, totaal zo’n 30.000 verspreid over Amerika, Ierland, Groot-Brittannië en Europa. In Nederland zijn er naar het lijkt een paar honderd.

Het ‘werk’ van de mannen bestaat uit klusjes aan huis, waarbij mensen vaak veel te veel betalen voor slecht geleverd werk. Op intimiderende wijze weten de ‘Ierse klusjesmannen’ veel geld los te krijgen bij slachtoffers.

De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan uw deur komen. Hebt u werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een persoon of bedrijf waaraan u het werk gunt en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie