Beweegmaatjes gezocht

Bewegen is gezond, maar in sommige gevallen niet erg leuk om in je eentje te doen. Samen bewegen is nou eenmaal een stuk gezelliger dan zelfstandig. Daarom organiseren de Buurtsportcoaches Bodegraven-Reeuwijk en SAM Welzijn de beweegmaatjes matchavonden op dinsdag 7 maart in het Huis van Alles te Bodegraven. Tijdens deze avond(en) wordt er op ontspannen wijze gekeken naar het leggen van nieuwe contacten om bijvoorbeeld mee te wandelen of om een keer mee te zwemmen.




Buurtsportcoach Vivian: ,,binnen onze gemeente bewegen al aardig wat mensen, maar bewegen kan wat saai worden als je altijd in je eentje beweegt. Er zijn ook mensen die wel (weer) willen bewegen, maar dat liever niet alleen willen doen. En dan is er nog de groep die liever niet beweegt, maar voor wie het wel heel nuttig zou zijn. Het is zonde dat door zulke drempels mensen niet de mogelijkheid hebben om even uit huis te zijn en bewegende wijs kunnen ontspannen. Voor deze groepen willen wij de mogelijkheid creëren om iemand te vinden. Heel simpel gezegd; een vriend of vriendin om mee te bewegen. Zo kunnen mensen na de matchavond gezellig iedere dinsdagochtend samen wandelen, hardlopen op woensdag of bijvoorbeeld een fietstochtje maken op de maandagavond. Mogelijkheden zijn eindeloos!”.

Hoe werkt het?

Heb je interesse? Meld je aan voor de beweegmaatjes-matchavond via buurtsportcoach@sbab.nl. Tijdens deze avond is er de mogelijkheid om meerdere mensen met dezelfde interesse te leren kennen en te onderzoeken met wie het klikt. Uiteraard zijn buurtsportcoaches in de buurt om je aan tips en ideeën te helpen. 

Wat levert het op?

Bewegen is goed voor iedereen. Door samen actief te bewegen, kun je wellicht jezelf én jouw beweegmaatje motiveren om met plezier in beweging te komen en te blijven. Daarnaast is het leuk en leerzaam om samen dingen te ondernemen. Je ontmoet nieuwe mensen en je helpt jezelf en anderen om (weer) actief deel te nemen aan het dagelijks leven. Hoeveel dat voor een mens kan betekenen, is eigenlijk niet in woorden uit drukken.

Aan wat voor activiteiten kunt u denken tijdens de beweegmaatjes-matchavond?

– Wandelen

– Fietsen

– Zwemmen

Staat jouw beweegactiviteit, zoals yoga, hardlopen of fitness er niet bij, maar wil je wel graag komen? Geen punt, iedereen van harte welkom!

Dus meld je aan via buurtsportcoach@sbab.nl om samen met iemand of met een groepje te gaan bewegen en/of  te sporten en meld je aan als ‘beweegmaatje’! De avond zal starten om 19.30 uur en zal rond 21.00 uur eindigen. Entree is €1,- inclusief koffie of thee.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie