Gemeente dankbaar voor aanbevelingen winkelgebied Bodegraven-centrum

Op initiatief van de lokale Rabobank is in 2016 een rapport opgesteld door platform De Nieuwe Winkelstraat (DNWS). Het rapport is aangeboden aan de gemeente en geeft aanbevelingen om het winkelgebied van Bodegraven-centrum te verbeteren. De aanbevelingen leverden al een belangrijke bijdrage aan de centrumvisie van de gemeente. Op donderdag 9 februari 2017 spraken wethouder Dirk-Jan Knol en voorzitter van de BOV, Ko van Daalen, nog eens officieel hun dank uit aan de Rabobank.




Mooie plannen

Ko van Daalen: ‘De afgelopen periode hebben we met veel bedrijven en organisaties geïnvesteerd in het maken van mooie plannen voor ons centrum. De aanbevelingen in het rapport van DWNS kunnen ons winkelgebied op verschillende manieren verbeteren. Wij zijn de Rabobank dankbaar voor hun initiatief en de financiering ervan.’ Walter van Dijk, directeur Bedrijven bij Rabobank Rijn en Veenstromen: ‘Het rapport van DNWS geeft goede handvatten. Buitengewoon sterk is de goede samenwerking tussen ondernemers, vastgoedbedrijven en de gemeente. Juist dan kun je gezamenlijk de noodzakelijke stappen maken. Ook Rabobank is daar graag onderdeel van.’

Koopstromenonderzoek

Op woensdag 8 februari 2017 publiceerden de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht ook de resultaten van het Randstad Koopstromenonderzoek 2016. Dit grote onderzoek wordt eens in de vijf jaar gehouden in opdracht van de provincies. Voor alle gemeenten is inzichtelijk gemaakt welke koopstroomeffecten er merkbaar zijn en hoe consumenten de winkelgebieden waarderen. Wethouder Knol: ‘Je ziet een trend dat de middelgrote centra het moeilijk hebben; dit is voor Bodegraven-centrum niet anders. Tegelijk wordt steeds duidelijker waar kansen liggen voor ondernemers en gemeente. Kleinschalige winkelcentra hebben juist veel terrein gewonnen. Dat is positief en dat zie je terug in de resultaten van het onderzoek bij de Miereakker in Reeuwijk-Brug.’ Uit de resultaten blijkt onder andere dat bezoekers van Bodegraven-centrum de bereikbaarheid van het winkelgebied per fiets en auto hoog waarderen. Op het gebied van sfeer, uitstraling en faciliteiten wordt een voldoende gehaald, maar hier valt nog winst te boeken.

Stuurgroep

De gemeente wil op korte termijn uitvoering geven aan de visie voor Bodegraven-centrum. Hiervoor komt een stuurgroep met de gemeente, ondernemers en vastgoedeigenaren. Ook het belang van inwoners staat hoog op de agenda. Wethouder Knol: ‘Inwoners krijgen een eigen klankbord, zodat elk groot besluit gespiegeld wordt aan hun belangen. Ook sluit een vertegenwoordiging aan bij de stuurgroep voor belangrijke thema’s voor de inwoners.’

V.l.n.r.: Dirk-Jan Knol (wethouder centrum), Walter van Dijk (Directeur Bedrijven bij Rabobank Rijn en Veenstromen), Ko van Daalen (voorzitter BOV), Maurits Versteegh (kantoordirecteur Rabobank Bodegraven).

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie