Prinses Beatrixschool uit Bodegraven behaalt vignet Gezonde School

De Prinses Beatrixschool in Bodegraven heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat de Prinses Beatrixschool zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.




Wethouder Laura Leijendekkers heeft op 9 februari  het certificaat uitgereikt. Omdat het warme truiendag was op school, deed de wethouder mee aan de wedstrijd, wie trekt de meeste warme truien aan in 1 minuut. De wethouder was zeer snel en won de wedstrijd met 6 truien. Namens de GGD Midden-Holland was Anne-Maaike Reitzema aanwezig, zij heeft de school geholpen met het behalen van het vignet. De kinderen kregen een mooi tasje in de vorm van een wortel mee naar huis. De hele dag stond op school een gele opblaasbus van de Gezonde School. Alle kinderen zijn op de foto gegaan in de bus.

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de Prinses Beatrixschool voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

Bovendien heeft de school speciale aandacht voor het themacertificaat Milieu en Natuur . Hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet : de buurtmoestuin, aktie zwerfafval, recycle-akties, afvalscheiding, houden van CO2 metingen en zonnepanelen op het dak en nog veel meer.

Directeur Astrid Sloof van Prinses Beatrixschool is trots om een Gezonde School te zijn. “Vanaf nu hangt op de gevel van onze school het logo Gezonde School. Zo kan iedereen op het schoolplein zien dat onze school een gezonde school is!”

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. www.gezondeschool.nl.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie