Warme truiendag op de Speel- en Werkhoeve

blank

Op basisschool de Speel- en Werkhoeve hebben de kinderen vandaag allemaal een extra warme trui aangetrokken in verband met de Warmetruiendag. Warmetruiendag is een landelijk initiatief om energie te besparen. De groenste energie is de energie die je niet gebruikt. Onder dit motto nemen elk jaar weer vele honderdduizenden Nederlanders actief deel aan Warmetruiendag. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

blank


De ministers van het kinderparlement van de Speel- en Werkhoeve hebben dit jaar duurzaamheid als speerpunt gekozen. Ze vinden het belangrijk om goed voor het milieu te zorgen. De Warmetruiendag is een van de acties die ze in dat kader hebben verzonnen. In het schoolprogramma zijn verder veel duurzame activiteiten opgenomen. Zo doen leerlingen mee aan het project “straatje netjes” waarbij de leerlingen zwerfafval opruimen, wordt in elke klas afval gescheiden, is er plastic gevist in de Amsterdamse grachten en komen de leerlingen in het kader van de groene voetstappen zoveel mogelijk op de fiets of lopend naar school.  

Ook wat betreft het schoolgebouw heeft duurzaamheid de aandacht. Bij het vernieuwen van de toiletten is er voor duurzame oplossingen gekozen: Led verlichting die automatisch aan en uit gaat, een waterbespaarknop voor het doortrekken van de toiletten en automatische kranen. Het dak is beter geïsoleerd zodat de kachel een graadje lager kan en in één van de lokalen zijn inmiddels de TL balken vervangen door energiezuinige led verlichting.

De ministers hebben nog veel meer goede ideeën. Het is een hele grote wens is om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Hoe we dat gaan doen weten we nog niet. Maar met zulke betrokken ministers in het kinderparlement wordt er vast een manier gevonden!

blank

De ministers van het kinderparlement

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie