16e opeenvolgende winst én promotie voor Dames 1 BZ&PC

Dames 1 is vooralsnog niet af te stoppen. Zaterdag wonnen de geel-blauwen ook hun zestiende(!) opeenvolgende duel.




Concurrent De Rijn uit Wageningen was te gast. Na een spannende openingsfase, 3-3 na het eerste kwart, domineerde BZ&PC en scoorde acht maal op rij. De Rijn, de nummer vier van de ranglijst, kwam er totaal niet aan te pas en moest de ene na de andere treffer incasseren. Uiteindelijk bleef de teller steken op 15-6. Door deze winst is voor BZ&PC promotie naar de Eerste Klasse een feit. De enige overgebleven concurrent, hetzelfde De Rijn, kan de Bodegraafse dames de resterende zes wedstrijden niet meer inhalen. Voordat BZ volgend seizoen op het een-na-hoogste niveau in Nederland zal spelen, zijn er nog zes wedstrijden om het huidige droomseizoen nog meer glans te geven. De equipe is nog volop in de race om het kampioenschap, het volgende doel.

“We begonnen wat stroef en sloten de eerste periode af met 3-3”, vertelt coach Ton Kloosterman met een lege champagnefles en een doos Merci in zijn hand. “We konden in die fase onze stempel nog niet drukken. Een afgekeurde goal door gerommel met de 30 seconden aanvalsklok, wat vreemde keuzes over en weer, we moesten er echt even inkomen. Vanaf het tweede kwart hadden we volledige controle over de wedstrijd. Verdedigend hadden we onze zaakjes prima op orde. Zij konden ruim een halve wedstrijd nauwelijks aanvallen en niet meer scoren. Wij wel, liefst zeven keer. Met die ruime voorsprong gingen we ook wat frivoler spelen, prachtige passes en heerlijke aanvallen. Ik heb genoten van onze inzet en het spel. Super gaaf dat we op pas driekwart van de competitie onze eerste doelstelling van het seizoen al bereikt hebben. We zijn gepromoveerd. Volgend jaar spelen we in de Eerste Klasse. Uit het publiek hoorde ik dat we dan bij de beste 24 ploegen van Nederland horen. Fantastisch. Succes moet je vieren, vandaar de champagne. De chocola is een cadeautje van het team. Toppers zijn het”, besluit hij.

Volgende week reist de ploeg af naar Ede. Polar Bears is dan de volgende opponent. In zwembad De Peppel klinkt om 17:45 uur het eerste fluitsignaal.

Zaterdag 11 februari
BZ&PC 1 – De Rijn 1: 15-6
Periodestanden: 3-3, 3-0, 4-0, 5-3
Doelpunten BZ&PC: Suzan Kaynar 4, Kim de Vor 3, Gaby Hukker 3, Lisa Stolwijk 3, Niki Hukker 2.
Saves keepster Patricia den Heijer 6.

Bijzonderheden: Een uitgebreid fotoverslag van Erwin Korevaar staat binnenkort op de BZ&PC facebookpagina.

Niki Hukker legt aan voor één van haar twee treffers. (Foto: Erwin Korevaar)

De stand na speelronde zestien.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie