Feestelijke opening kunsttentoonstelling

De nieuwste expositie in het Evertshuis is er een van magisch realisme en prestigieuze objecten en prikkelt de fantasie. Wethouder Laura Leijendekkers opent deze expositie op zondagmiddag 19 februari. Tijdens de opening zullen drie jonge mensen de bezoekers verrassen met zang, gitaar, ukelele, percussie en piano. De drie musiceren onder de naam Maybe Tomorrow.




Spannende objecten
Wim Jonker is beeldend kunstenaar en vooral bekend door zijn creaties van sloppenwijken in Brazilië, Thailand en Indonesië. Van de meest uiteenlopende natuurlijke materialen vervaardigt de kunstenaar zijn prestigieuze objecten. Jonker haalt in zijn werk de essentie van het thema naar boven. Hij maakt het zichtbaar en voelbaar voor de toeschouwer. Soms lijkt zijn werk onaf. Dit doet Wim Jonker met opzet om de toeschouwer te prikkelen er een eigen invulling aan te geven.

Magisch realisme op doek
De schilderijen van formaat die van Yvonne van Woggelum maakt hebben een magisch realistisch karakter. In haar werk schuilt een heldere opbouw, op het strenge af. Ze portretteert een individu of een groep mensen. Iedereen in het werk lijkt passief te handelen vanuit hun eigen pose. Yvonne van Woggelum zoekt naar de onderlinge spanning, het onderhuidse, de onderlinge betrokkenheid of juist de onverschilligheid waarbij haar invalshoek het individualisme is.

Praktische info:

  • Datum: zondag 19 februari
  • Aanvang: 16.00 uur
  • Entree: gratis
  • Duur expositie: 19 februari tot en met 29 maart
  • Locatie: Evertshuis

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie