VSTS dames 1 mist juiste ‘flow’

Afgelopen zaterdag moest dames 1 tegen Leython dames 2 spelen. De vorige wedstrijd verliep vrij moeizaam en resulteerde in een 4-0 verliespartij uit bij Nesselande en de Bodegraafse formatie had nu dus wat recht te zetten en hoopte op beterschap. De uitwedstrijd werd destijds met 0-4 gewonnen dus er was vertrouwen waaruit geput kon worden.




De wedstrijd werd gestart met Judith Terpstra op de spelverdeling, Elvira Duiven als diagonaal waardoor Karin Klein startte als midden/diagonaal en andere midden was Marianne Polderdijk, Anita Michalek als libero en Annemarieke Zwaneveld en Krystel Termorshuizen als passer/lopers. Beide teams hielden elkaar in de eerste set goed in evenwicht. Er werd niet veel toegegeven en tot het laatste punt werd er gestreden. Jacky de Graaf werd in gebracht en met twee services haalde zij de eerste set binnen voor haar team met 28-26.

De tweede set moest de Bodegraafse formatie nog bijkomen van de eerste set want het wilde niet lukken en ze bleven tegen een achterstand aankijken, ondanks verschillende wissels die toegepast werden door coach Sieme Boom. De set werd verloren met 19-25 en de score was weer gelijk.

De derde set was een kopie van de eerste. VSTS begreep dat het deze wedstrijd niks cadeau kreeg en voor elk punt hard moest werken. Dit werd gedaan maar door teveel persoonlijke fouten kon Leython deze set toch weer winnend afsluiten met 29-31.

De vierde set was het geloof in eigen kunnen redelijk verdwenen en werd het spel van VSTS krampachtig. Leython rook bloed en hun nummer 10, die al heel de wedstrijd niet te stoppen was, zorgde nu ook voor het verschil. De vierde set werd met 22-25 verloren en daarmee ook de wedstrijd met 1-3.

Zeer teleurgesteld over het matige spel moeten de dames zich achter de oren krabben en er met elkaar weer voor zorgen dat de juiste bereidheid en schwung weer terugkomt in het spel. De competitie is in ieder weer een stukje spannender geworden.

Veel tijd om zich te revancheren hebben de dames niet, aanstaande donderdag spelen zij tegen ditzelfde Leython d2 in de volgende bekerronde, thuis in De Kuil om 20.30uur.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie