Promsdebuut van koor Fabulous!

Koor Fabulous! uit Bodegraven maakt dit jaar haar debuut op het Promspodium van Excelsior. Het uit circa 70 enthousiaste dames bestaande koor valt onder de bezielende leiding van zanger, stempedagoog en dirigent Maurits Draijer. Als solozanger heeft Maurits zelf al diverse keren een Promspodium betreden. Dit keer zal hij dat doen als dirigent van koor Fabulous!




Het ambitieuze koor beschikt over een divers repertoire met muziekstijlen als pop, rock, musical en soul en laat regelmatig van zich horen tijdens concerten en korte optredens in Bodegraven en omstreken. Mooie songs als All of me van John Legend en Jar of hearts van Christina Perri, de soulvolle medley met songs van Aretha Franklin, genaamd Queen of Soul, het Afrikaans klinkende Adiemus van componist Karl Jenkins en een prachtige medley met muziek uit Les Misérables zijn slechts enkele voorbeelden uit het afwisselende repertoire van koor Fabulous!

Tijdens het Promsconcert zal Fabulous! als achtergrondkoor fungeren bij diverse Promsnummers. Bovendien zal zij het publiek verrassen met een aantal songs uit het eigen repertoire. Welke dat zijn, dat blijft nog even een verrassing.

De voorbereidingen voor dit megamuziekevenement zijn inmiddels in volle gang. Het orkest van Excelsior repeteert met name nog op de lastigste passages uit het uitgebreide programma van instrumentale nummers en begeleidingsmuziek. Alle solo’s zijn verdeeld onder de acht zangers en ook al enkele keren met orkest en combo doorgenomen. Binnenkort vindt de eerste gezamenlijke repetitie met het koor Fabulous! plaats.

Wat nog ontbreekt zijn de bijkomende dansshows. Maar ook daar wordt sinds maanden hard aan gewerkt en wel door Ilana Immerzeel, eigenaresse van Dansschool D’joy in Oudewater, Kamerik en Montfoort. Op 18 maart brengt ze in totaal 40 dansers op het Promspodium, verdeeld over zes groepen die qua stijl variëren van klassiek ballet tot hiphop. Zo bewegen de jongste ballerina’s gracieus op muziek uit de Disneyfilm Frozen en dansen streetdance groepen de vonken uit de vloer op popnummers als Summer of ‘69 (Bryan Adams) en Walking on Sunshine (Katrina & The Waves).

Met zoveel danstalent uit de drie locaties zou de Proms wel eens kunnen ontaarden in een ware ‘Groene Hart Dance Battle’. Dat wil je niet missen!

Op 14 januari startte Excelsior de online voorverkoop voor dit Woerdense evenement. Kaarten en flyers zijn inmiddels ook te verkrijgen in Woerden bij Cafetaria Friendly’s (Plantsoen 2) en Muziek Van Vliet (Leidsestraatweg 9).

De voorverkoop loopt tot uiterlijk 17 maart. Op 18 maart zijn de kaarten uitsluitend nog aan de kassa verkrijgbaar, zolang de voorraad strekt.

Meer informatie over evenement en kaartverkoop via www.excelsior-woerden.nl.

 

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie