Het is weer bijna carnaval in Reedeurp

blank
In het weekend van 25 februari zal het Groot Carnaval losbarsten in Reeuwijk, met carnaval ook wel Reedeurp genoemd. De laatste laag verf wordt op de praalwagens aangebracht. Ook de naaimachines draaien nog even overuren, zodat alle kostuums op tijd af zijn. Op zaterdag begint het feestweekend met een grootse optocht. Ook in de rest van het weekend zijn er volop carnavalsactiviteiten.

Carnavalsoptocht

Iedereen is van harte welkom om te komen kijken naar één van de grootste carnavalsoptochten boven de rivieren. Zo’n 44 groepen hebben zich aangemeld voor de Optocht, met in totaal bijna 600 deelnemers. Dit betekent dat het dit jaar wederom een enorme, vrolijke stoet aan praalwagens en goed uitgedoste loopgroepen zal zijn. Voor alle kijkers langs de optocht een waar feest om naar te kijken. Zaterdag 25 februari wordt het carnavalsweekend om 11.11 uur officieel geopend op het terrein van Edelman in de Tempel. De locoburgemeester zal hierbij de sleutel overhandigen aan Prins Jor de Eerste. Hierna vertrekt de Optocht over de Oud-Reeuwijkseweg richting Reeuwijk-Brug. Rond 11.50 uur zal de Optocht bij rotonde de Oude Tol voorbij komen, om vervolgens via het Treebord en de Dunantlaan rond 12.30 uur bij de Koeienbrug te zijn. Om 13.30 uur zal de Carnavalsoptocht op Reeuwijk-Dorp aankomen. Blaaskapel de Waaghalzen zal voor muzikale begeleiding zorgen. Na de Optocht is het groot feest op het plein voor Gasterij Vergeer. Iedereen is uitgenodigd om aan dit vrolijke carnavalsfeest deel te nemen.

Kinderoptocht

Alle kinderen in de basisschoolleeftijd mogen met hun zelf versierde fiets, skelter of step deelnemen aan deze kinderoptocht, inschrijven voor de jeugdoptocht kan op de website (www.reedeurp.nl). Om 13.00 uur wordt er verzameld bij kinderdagverblijf Ouders Wensch aan de Nieuwdorperweg. De kinderoptocht sluit rond 13.30 uur aan bij de grote Optocht, zodat de gehele stoet gezamenlijk op Reeuwijk-Dorp aankomt. Na afloop zal er op het plein voor Gasterij Vergeer ook een prijsuitreiking voor de kinderoptocht zijn. Aansluitend kunnen alle kinderen van de basisschoolgroepen drie tot en met acht naar het kindercarnaval in Gasterij Vergeer komen, waar zij verschillende spelletjes kunnen spelen en er vrolijke carnavalsmuziek wordt gedraaid, de entree hiervoor is gratis.

Carnavalsweekend

Naast de grote carnavalsoptocht op zaterdag 25 februari, zal de rest van het weekend ook in het teken van carnaval staan. Op zondagmiddag begint om 13.00 uur de Carnavalsmis in de Petrus en Pauluskerk op Reeuwijk-dorp. Aansluitend is er gezinscarnaval in Gasterij Vergeer en Hapzz met een gevarieerd programma voor het hele gezin. Zaterdag-, zondag- en maandagavond vinden er feestavonden plaats in Gasterij Vergeer en Happz.
Neem een kijkje op de website voor meer informatie, www.reedeurp.nl.
blank
blank


blank

blank

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie