BZ&PC wint topper

De strijd om het kampioenschap in de landelijke 2e klasse wordt weer spannend. De heren van BZ&PC wonnen de topper tegen koploper VZV met 5-6. Het verschil tussen beide ploegen is nu nog maar twee punten.

BZ is met een indrukwekkende reeks bezig. Het was alweer de tiende overwinning op rij. Voor VZV was het de eerste nederlaag van de competitie. De vraag is of zij de druk de komende wedstrijden aan kunnen.




Coach Andreas de Heij wist dat linkshander en krachtpatser Pascal Lina niet beschikbaar was door een schorsing. In de voorbereiding naar de wedstrijd bleek ook schutter Tristan van Dam dusdanig ziek dat hij niet kon spelen. BZ heeft echter een kwalitatief brede selectie. Linkshander Rick Hoogendoorn, all rounder Jos Beeuwkes en de krachtige Rick Sandifort werden aan de wedstrijdselectie toegevoegd.

Met een strijdplan was het de bedoeling het hechte collectief van VZV te ontregelen. Dit lukte goed. Met de lastig te verdedigen midvoor Jorik ter Molen had BZ in de aanval een extra wapen. BZ was echter ongelukkig in de afwerking. De binnenkant van het aluminium voorkwam twee keer een doelpunt. Alleen de goed spelende Luke Rijnbeek wist te scoren. Na de eerste periode stond het 1-1.

In de tweede periode kwamen verse krachten Tim van Leeuwen en Rick Sandifort de aanval versterken. Rob Peek bracht in deze fase in de aanval veel beweging. Dit resulteerde in twee man-meer-situaties die werden benut door Luke Rijnbeek en Rob Peek. In de slotseconden van de tweede periode werd Joey Schellingerhout prima in stelling gebracht, 2-4.

Verdedigend was er geen reden om van systeem te wisselen. René Peek speelde uitzonderlijk sterk als midachter. De aanval van VZV werd hierdoor lam gelegd. De schoten van afstand waren een prooi voor keeper Robin Nieuwhof.

In begin van de derde periode resulteerden een uitstekend midvoor actie van Jorik ter Molen in een treffer. Een manmeer werd prima uitgespeeld met Jos Beeuwkes als eindstation, 2-6.  Het was een zwaar en slopend duel waarbij ook de inzet van jonkie Stefan Sterk benodigd was. BZ&PC had de wedstrijd onder controle maar het lukte de ploeg niet om door te drukken. Lat en paal zaten wederom in de weg. In de slotaanval van de derde periode scoorde VZV de 3-6.

Het publiek in IJmuiden ging nog eens vol achter de thuisploeg staan. Bij winst was het kampioenschap immers zo goed als zeker binnen. De 4-6 was dan ook als doping voor VZV. Het meegereisde Bodegraafse publiek zag dat BZ aanvallend minder uit de verf kwam. De vlam kwam even in de pan nadat topschutter Joey Schellingerhout zijn derde persoonlijke fout kreeg. Assistent coach Pim Cluistra vond, terecht, dat BZ&PC veel onrecht werd aangedaan. Hij kreeg hiervoor de rode kaart. Beide beslissingen paste niet bij het acteren van de, verder uitstekende fluitende, scheidsrechters.

In het slot van de wedstrijd herpakte BZ zich aanvallend. Diverse schotkansen en zelfs een strafworp werden gecreëerd. In de afwerking was de ploeg echter zeer ongelukkig. VZV scoorde de 5-6. BZ kreeg nog een manmeer. Het schot ging er via de binnenkant van de paal weer uit. De overwinning was echter een feit!

‘Een prima teamprestatie waar we ons zelf alleen te kort doen in de uitslag. De komende twee weekenden is de ploeg vrij en gaan we ons voorbereiden voor de slotserie van vijf wedstrijden, waar we vijftien punten gaan pakken. Het is aan VZV om dit met het op papier lastigere programma ook te doen. Ik ben benieuwd of ze de druk aankunnen’ aldus BZ coach Andreas de Heij.

Heren 1 leidt geen gezichtsverlies in iJmuiden en wint topduel. (Foto: Dirk Raap)

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie