RVC'33 langs venijnig Meerburg

Een week na de 5-1 nederlaag tegen Groeneweg was het aan de de RVC selectie om zich snel te herstellen. Met een zo goed als fitte selectie konden de Reeuwijkers op zondag 19 februari afreizen naar Zoeterwoude voor de wedstrijd tegen RKVV Meerburg. Al twee keer eerder werd deze wedstrijd gespeeld (competitie en beker), waarbij beide ploegen een keer wisten te winnen.




Met de zon in het gezicht begonnen beide ploegen elkaar in het begin van de wedstrijd af te tasten. Meerburg had steeds iets meer te vertellen, doordat zij slimmer vrij liepen, maar tot grote kansen kwamen zij niet. RVC kwam langzaam weer wat beter in de wedstrijd en wist via de flanken er af en toe gevaarlijk uit te komen. Dit resulteerde al snel in de eerste gele kaart voor Meerburg, toen Romano Giorgini op snelheid kwam en de verdediger aan de handrem trok. Sporadisch wisten beide ploegen in scoringskans te komen. Meerburg probeerde dit via de boomlange spits en RVC kreeg de grootste kans na een actie van Wouter Sluijs, maar zijn voorzet vlak voor het doel kwam niet aan.

Na 45 minuten spelen was het gedaan met het aftasten. Het tempo bleef hoog en het zou een kwestie van tijd zijn voordat er weer iets zou gebeuren. Waar Meerburg het steeds meer aan de stok kreeg met de scheidsrechter probeerde RVC er met snelle aanvallen uit te komen om te kunnen scoren. De voorsprong voor RVC zou uiteindelijk via een strafschop bezegeld worden. Wouter Sluijs werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en nam zelf de verantwoordelijkheid. De bal werd alles behalve fraai ingeschoten, maar doordat de Meerburg doelman er overheen dook was daar toch de 0-1. Waar het er even naar leek dat Meerburg met 10 man verder moest, na de zoveelste overtreding die bestraft kon worden met een gele kaart liet de scheidsrechter de andere kleur op zak. Diezelfde Meerbrug speler was even later verantwoordelijk voor het versieren van een strafschop aan de andere zijde. RVC goalie Frank van Leeuwen dook de verkeerde hoek in en kon de 1-1 niet voorkomen. RVC liet het daar niet bij zitten en wist al snel de voorsprong te herstellen. Een lage corner van invaller Daan Zantinge kon door Meerburg niet weggewerkt worden, maar viel daarna plots op de voeten van Bjorn Verbeij, die zo de 1-2 binnen wist te werken. Meerburg ging meer druk zetten en wist ook wat kansen te creëren, maar RVC hield goed stand. De gasten wisten in balbezit ook rustig te blijven voetballen en had via Sander Sluijs en Cees de Jong de score verder uit moeten bouwen, maar zij faalde vlak voor de doellijn. In een omschakel moment wist RVC toch de wedstrijd in het slot te gooien. Een mooi afstandsschot van Wouter Sluijs betekende het einde van de wedstrijd, die RVC dus met 1-3 wist te winnen.

Ingezonden bericht

Foto’s door Letty Blanken: https://myalbum.com/album/rEjLMInAOb7R

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie