Waterpolodames op berenjacht in Ede

De Bodegraafse waterpolodames gingen in Ede op berenjacht waar het plaatselijke Polar Bears de volgende prooi was. BZ&PC won met 4-10. (periodestanden 2-2, 1-2, 1-4, 0-2).




BZ schoot in de beginfase nog met losse flodders. Een strafworp en andere opgelegde kansen werden niet omgezet in treffers. Verdedigend zat het wel degelijk in elkaar. Keepster Patricia den Heijer pakte een strafworp. Ook de topscorer van de berinnen werd goed afgeschermd en zou het hele duel niet tot scoren komen. Na de wisseling van speelhelft schoot BZ wel met scherp. Snelle uitbraken en een ontketende Jennifer den Besten, vijf treffers, zorgden vervolgens voor de zeventiende opeenvolgende winst.

“We begonnen wat gemakzuchtig”, oordeelde coach Ton Kloosterman. “We waren denk ik nog in een hoera-stemming naar aanleiding van vorige week”. De ploeg wist toen promotie naar de Eerste Klasse veilig te stellen en vierde een groot feest. “De eerste helft waren we niet scherp genoeg. Ergens wel logisch, ons doel dit seizoen is al behaald. We kunnen de resterende wedstrijden vrijuit spelen, de druk is eraf. Ik vind wel dat we gepassioneerd en met hard werken de rest van het seizoen af moeten maken. Een beetje freewheelend een wedstrijdje ballen past daar niet bij. Goed om te zien dat de ploeg dat ook vindt en zichzelf corrigeert. Halverwege het derde kwart was het pas 4-5. Vanaf dat moment zetten ze extra aan om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten. We liepen uit en dat gaf ons ook de mogelijkheid om de pas veertienjarige Nina van ’t Hoof te laten debuteren”.

Aankomende twee zaterdagen is de ploeg vrij. Zaterdag 11 maart om 19:45 uur is het volgende duel. Degradatiekandidaat DZT’62 uit Deurne is dan te gast.

Zaterdag 18 februari
Polar Bears – BZ&PC: 4-10
Periodestanden: 2-2, 1-2, 1-4, 0-2
Doelpunten BZ&PC: Jennifer den Besten 5, Suzan Kaynar 2, Niki Hukker, Kim de Vor, Lisa Stolwijk.
Saves keepster Patricia den Heijer: 8 waarvan 1 strafworp.
Bijzonderheden: Nina van ’t Hoog, 14 jaar, debuteerde in Dames 1.

BZ keepster Patricia den Heijer lag als een octopus in het water. Ze had overal een arm tegenaan. (Archieffoto: Otten Zien Fotografie)

Tekst: PR BZ&PC

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie