Teamprestatie bezorgt RVC de winst

Nadat de wedstrijd R.V.C. ’33 tegen Foreholte eerder afgelast werd wegens weersomstandigheden kon deze nu, in regenachtig weer wel aanvangen. De wedstrijd kon als heuse topper bestempeld worden. Waar Foreholte op de derde plaatst stond hadden zij RVC (tweede) in het vizier. Voor RVC dus zorg om bij koploper Den Hoorn in de buurt te blijven, maar voor Foreholte een mooie kans om een gooi naar een plekje hoger te doen.




Net voor het begin van de wedstrijd begon het weer eerst van zich te laten spreken. Er viel steeds meer regen en het waaide hard op Sportpark Kaagjesland. Op het drassige veld zorgde dat mede voor de sfeer van de wedstrijd. Beide ploegen gingen geen duel uit de weg en er werd hard, maar fair gevoetbald. Foreholte leek de gevaarlijkste ploeg in de beginfase, maar door het enthousiasme van het gehele RVC team konden zij maar weinig kansen aantekenen. Aan de andere kant was de eerste de beste mogelijkheid voor RVC meteen raak. Een afgeslagen bal werd opgepikt door aanvoerder Mari Blanken, die met een voorzet Wouter Sluijs kon bereiken. Zoekende naar het schot wist hij de opstomende verdediger Zanzibar Booy aan te spelen, die met een streep de bal hard en laag in de hoek liet verdwijnen en RVC op voorsprong bracht. Foreholte liet het er niet bij zitten en ging direct in de tegenaanval. Waar zij wat kleine kansjes kregen, kwam de grootste mogelijkheid waarschijnlijk op naam van Wouter Sluijs, hij wist de keeper in eerste instantie te omspelen, maar deze kon net op tijd weer opstaan om de inzet van Sluijs te keren.

Waar het veld natter en modderiger werd kwam er steeds meer spanning op de wedstrijd te staan. Foreholte bleef de boomlange spits zoeken, waar RVC vaak twee mandekkers op had staan, wat goed werkte aangezien hij voor weinig gevaar kon zorgen. Voor RVC was het doel dan ook duidelijk, het moest namelijk alleen zorgen dat de voorsprong behouden bleef. Iedereen in de ploeg deed daar een steentje aan bij, waardoor Foreholte moeite had om erdoorheen te komen. Door de ruimte die de gasten achter zich moesten laten liggen in de zoektocht naar de gelijkmaker, kreeg RVC ook de kansen om de wedstrijd te beslissen, maar wist de bal te weinig richting het doel te krijgen. Tot het fluitsignaal bleef het deze zondag spannend in Reeuwijk, maar RVC wist er met de volle winst vandoor te gaan, waardoor zij tot op twee punten Den Hoorn benaderd hebben.

Foto’s door Letty Blanken: https://myalbum.com/album/TL87DPj6FHsH

Ingezonden bericht

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie