Bezoek politie aan pand Prins Hendrikstraat in Bodegraven

Op zaterdag 11 maart 2017 bezocht de politie een pand aan de Prins Hendrikstraat. Dit bezoek maakte onderdeel uit van een onderzoek naar mogelijk illegale activiteiten op het betreffende adres.




Signalen
Vanuit de buurt en via Meld Misdaad Anoniem komen bij politie en gemeente Bodegraven-Reeuwijk al langer meerdere signalen binnen over deze locatie. De politie besloot op basis daarvan tot een gezamenlijke bezoek met de partnerorganisaties Haags Economisch Interventieteam van politie (HEIT), Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH), gemeente, Stedin, UWV en de NVWA. Op basis van de openbare orde en veiligheid en brandveiligheid is het pand tot nader order door de burgemeester gesloten.

“Toen we signalen kregen vanuit de Bodegraafse gemeenschap hebben we dat opgepakt en alle partners bij elkaar gehaald. Dankzij de meldingen die zijn gedaan en de inzet van de politie die daarop volgde hebben we dit resultaat bereikt. Ik roep alle inwoners op om verdachte situaties aan ons door te geven. Op die manier houden we onze dorpen veilig” aldus burgemeester van der Kamp.

Ondermijning
Het bezoek van de politie en de partnerorganisaties sluit aan bij een bredere aanpak om als één overheid op te treden tegen ‘ondermijnende criminaliteit’. Ondermijnende criminaliteit gaat over vermenging van de onder- en bovenwereld. Dit is een maatschappelijk probleem en komt in vele vormen voor. Soms gaan er achter ondermijning criminele organisaties schuil die grote winsten maken met hun activiteiten, zoals bijvoorbeeld bij grootschalige hennepteelt. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed, horeca en het verkrijgen van vergunningen. Omdat dergelijke organisaties geweld, afpersing en corruptie niet schuwen, heeft de aanpak van ondermijning een hoge prioriteit.

Bron: Gemeente

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie