ESTO wint van kansloos Ammerstol

De einduitslag van 1-5 in de uitwedstrijd tegen Ammerstol was meer dan verdiend. Het ontbrak de dorpsvereniging aan de Lek aan individuele kwaliteit. Absoluut niet aan inzet en de wil om enig resultaat uit de wedstrijd te slepen. Kun kansen waren echter miniem. Direct na de aftrap hadden zij wellicht nog de beste kans. Hun enig doelpunt viel in de tweede helft en was het gevolg van een slordigheidje van de ESTO verdediging. De eer was daarmee gered en dat kan worden gezien als loon naar werken. Het hoofdveld op het prachtige complex was een grasveld. Daar had ESTO toch wat moeite mee. Na 20 minuten viel het eerste doelpunt. De volledig uit elkaar gespeelde Ammerstolse verdediging moest het hoofd buigen toen de vrijstaande Wouter-Jan Bos de 0-1 in het doel tikte. Kort voor de rust maakte Tim van de Lagemaat de 0-2. Zijn vrije trap vanaf ca. 25 meter ging met een krul prachtig in de rechter bovenhoek.

Na de rust kon hij op een identieke wijze na een klein kwartiertje de 0-3 aantekenen. De keeper ging daarbij niet vrijuit en ook had hij de muur niet goed gemetseld. Nog geen twee minuten daarna mocht Ammerstol haar doelpuntje maken en kreeg zowaar vleugels voor meer. De ESTO verdediging had de zaakjes weer op orde en liet geen slippertje meer toe. In de 69 minuut kon Bos zijn tweede doelpunt vanaf de 16 meter lijn laag en hard binnen knallen voor de 1-4. Een scherp trekbal en een overstapje gaf de Ammerstolse verdediging het nakijken. Invaller junior Jesper den Besten mocht in de 89 minuut op een diepe bal zijn snelheid en handigheid laten zien. Daarmee het vijfde doelpunt voor ESTO op zijn naam schrijven. Volgende week komt HOVDJSCR naar Bodegraven. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets.