Geslaagde 65e Reeuwijkse Plassenloop

Bijna 800 deelnemers, groot en klein, hebben zaterdag 18 maart meegedaan aan de 65e Reeuwijkse Plassenloop. Hoewel de weersvoorspellingen er somber uitzagen viel het uiteindelijk mee. Het was bijna de hele wedstrijd droog maar door de stevige wind werd het toch een zware editie.




Om kwart over elf klonk het eerste startschot. Dat was de start van de kidsrun 1100 meter voor de jongste deelnemers. De wat oudere kinderen liepen een kidsrun 2400 meter. De 1100 meter winnaar bij de jongens werd Sem Snellen in een tijd van 4.01 minuten. Bij de meisjes was Rahema Kanfaoudi de winnares in een tijd van 4.37 minuten. Bij de 2400 meter werd Carl Mertens de winnaar in een tijd van 8.32 minuten en bij de meisjes was Yzara vd Born de winnares in een tijd van 9.34 minuten. Atleten van Sportclub Reeuwijk waren op deze afstanden ook goed voor podiumplaatsen. Roy van Rijn werd tweede bij de jongens op de 1100 meter. Bij de 2400 meter waren er twee derde plaatsen voor Robin de Haan bij de jongens en Loes v. d. Berg bij de meisjes. Wessel Baas kwam net niet op het podium, hij werd vierde.

Om 12.00 uur klonk het startschot van de 5 km prestatieloop. Wat nog nooit eerder in de geschiedenis van de Plassenloop gebeurd is, een vrouw won de 5 km.

Tirza van der Wolf, atlete van SC Reeuwijk, kwam overall als eerste over de finish in een tijd van 17.59 minuten. Met deze tijd was ze 45 seconden sneller dan de winnaar bij de mannen, Remi van der Leer. Hij finishte in een tijd van 18.41 minuten. De snelste man van SC Reeuwijk op deze afstand was Matthijs Muller. Hij finishte als negende in 20.49 minuten.

Om 13.00 uur werden de lopers voor de 10 km weggeschoten. Na 35 minuten en 8 seconden kwam Roeland van Harst als eerste over de finish. Barbera van Miltenburg was de snelste vrouw in 44.27 minuten. Aan de start ook Aart Stigter een bekende nationale loper en ook een oud winnaar in de jaren tachtig van de wedstrijdloop over 15 km. Hij wist zich goed staande te houden tussen de jonge atleten. Hij finishte als derde in 36.00 minuten. Een podiumplaats op deze afstand was er voor Liesbeth Windhorst van SC Reeuwijk. Zij finishte als tweede in 45.16 minuten. De snelste man van SC Reeuwijk was René Vreeswijk in 46.12 minuten.

Om 13.30 uur was het de beurt aan de lopers van de 15 km. Deze wedstrijd werd bij de mannen gewonnen door Michael Woerden in 54.56 minuten. Bij de vrouwen was de overwinning voor Janneke Verhorst. Zij liep een tijd van 1 uur, 4 min en 16 sec. De snelste atleet van SC Reeuwijk  was Ko Heij. Hij finishte  in 1 uur, 6 min. en 15 sec als vierde bij de heren masters 55.

Voor de laatste prijs uitreikingen werd er eerst een cheque overhandigd voor het goede doel. Dit jaar was dat Stichting Ambulance Wens. Deze stichting vervult wensen van mensen die lijden aan een ongeneeslijke ziekte en niet lang meer te leven hebben. Met de cheque ter waarde van € 1.500,00 kunnen er nog meer wensen in vervulling gaan.

De organisatie was dit jaar weer prima op elkaar ingespeeld waardoor ze kunnen terugkijken op een goed verlopen wedstrijd met veel positieve reacties.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie