Nederlands Scholenkampioenschap Minibridge 2017

De Jeugdcommissie van de Bridgeclub Bodegraven-Reeuwijk is blij dat ze voor de 1ste keer een schoolteam kon afvaardigen naar het Nederlands Scholenkampioenschap Minibridge.
Op zondag 19 maart toog het 1ste team bestaande uit 4 leerlingen van de Willibrordschool naar Utrecht om daar met 25 andere teams de strijd aan te gaan om de felbegeerde bokaal en oorkonde. Het team dat de basiscursus minibridge nog niet eens helemaal had afgerond, had slechts 1 extra training vooraf aan de wedstrijd gehad. Voor hen was ‘het meedoen’ en ‘plezier hebben’ en zeker niet de laatste worden het belangrijkste.
Het team bestond uit Gary van de Berkt, Chris Groot, Adina Bron en Nienke Roeling.
Onder leiding van captain Ineke Helmich hebben ze er een gezellige dag van gemaakt.  Na tien wedstrijden van 2 spellen hebben ze voor de Willibrord een gezamenlijke score binnengehaald die net iets onder het midden lag en eindigden ze als team op de 21e plaats. Op dit moment zijn meer dan 90 kinderen zich aan het voorbereiden op het NK Minibridge op 21 mei in Utrecht en het Bodegraafse Minibridge Kampioenschap op 16 juni. Op het Bodegraafse kampioenschap wordt ook een trofee voor de beste school ter beschikking gesteld.
Naast de lessen op school kunnen de kinderen trainen (vanaf 10 mei) op woensdagmiddag van half 2 tot half 4 in het Huis van Alles, in de Sporthoeve aan de Vromade 1, maar nu ook al op donderdagmiddag van 4 tot half 6 in de Willibrordschool.
Ingezonden bericht



Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie