Boomfeestdag 2017: bomen verbinden

blank

Op woensdag 22 maart 2017 vond de zestigste Boomfeestdag plaats, met als thema ‘Bomen verbinden’. Door samen met kinderen op deze dag bomen te planten in Nederland wil de Stichting Nationale Boomfeestdag bijdragen aan een meer duurzame wereld. Ook wil de organisatie kinderen betrekken bij natuurontwikkeling. De gemeente Bodegraven-Reeuwijk staat positief tegenover de actie Boomfeestdag en doet er graag aan mee. Samen met schoolkinderen planten gemeenteraadsleden op deze dag in totaal 100 bomen.

blank


 

Doel Boomfeestdag

Door aan te sluiten bij de Boomfeestdag draagt de gemeente bij aan het doel van deze dag. Dit doel houdt in dat doordat kinderen een eigen boom planten, zij de functies en de waarde inzien van bomen in hun directe leefomgeving. Het streven van de Stichting Nationale Boomfeestdag is dat ieder kind tijdens zijn of haar lagere schooltijd minimaal één keer een eigen boom plant. Voor de grensoverschrijdende verbinding werkt de stichting bij deze jubileumeditie samen met ‘One Tree per Child’. Dit is een organisatie die er wereldwijd naar streeft om elk kind voor zijn of haar tiende verjaardag een eigen boom te laten planten.

 

Belang voor de gemeente

Door actief deel te nemen werkt de gemeente aan het lokale natuur- en klimaatbeleid, want door het planten van bomen wordt het CO2-gehalte in de lucht verlaagd. Ook leren kinderen meer over de natuur, omdat ze leren dat bomen belangrijk zijn voor een prettige leefomgeving. Dit doordat bomen bijvoorbeeld een woonplaats bieden aan dieren. Ook houden bomen het regenwater vast, ter bescherming tegen bodemerosie.

 

Gemeenteraadsleden
In de ochtend van 22 maart planten leden van de gemeenteraad tal van bomen, samen met kinderen uit groepen 7 en 8 van verschillende basisscholen. In de middag worden op diverse andere locaties door  gemeenteraadsleden nog meer bomen geplant. Het doel is om totaal 100 bomen te planten.

blank

Foto: Twitter Robèrt Smits

blank

Ingezonden foto

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie