Groep 8 Gerardus Majella school plant bomen in Kennedybos in Reeuwijk

Groep 8 van de Gerardus Majella school hebben goed hun best gedaan vandaag tijdens Boomfeestdag! Maar liefst tien vuilbomen en tien sleedoorns zijn verspreid door het hele bos gepoot. En drie Essen.




Liesbeth Hertog van der Laan die in 2016 in de raad heeft geopperd om elk jaar 100 bomen te planten, was ook in het Kennedybos aanwezig om de aftrap te verzorgen. Een mooie inleiding waarom het planten van bomen van zeer groot maatschappelijk belang is. Niet alleen voor het oog maar ook de wateropname en productie van Zuurstof ‘We hebben immers allemaal zuurstof nodig, zelfs de hond die zojuist blafte kan niet zonder zuurstof!’

Samen met de heren van de groendinst is er door het hele bos verspreid struiken geplaatst door de kinderen. Met tot besluit een heerlijk pakje drinken appelkruimelvlaai gesponsert door de nabij gelegen supermarkt CoopCompact van den Berg Reeuwijk! De zon die kregen we er gratis bij.Alle kinderen kregen een mooi certificaat van de Stichting Nationale Boomfeestdag die dit jaar haar zestigste jubileum vierde.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie