Grote Rekendag 2017 & Vossenjacht op ‘t Vogelnest

Openbare Basisschool ‘t Vogelnest deed vrijdag mee aan de Grote Rekendag 2017, een landelijke dag die voor het 15e jaar werd georganiseerd door de Universiteit Utrecht en Malmberg en waarbij rekenen centraal staat. Het thema van de Grote Rekendag was Meten, Bewegen en Construeren. De hele school deed mee, ieder op zijn of haar niveau.




Voor de kleuters ging dit op speelse wijze en zijn meetkundige termen licht en zwaar behandeld. Verder werd er gebouwd met blokken en lego, geprogrammeerd met de Beebot en er werd ervaren hoe je zelf een watje kan verplaatsen met de kracht van je adem door te blazen door een rietje.

Groep 3 en 4 speelden in tweetallen vingertwister, een spelletje gebaseerd op het splitsen van de getallen en waarbij je een punt scoort als je vingers samen als eerste 10 maken. Kleuren, getallen en een spelelement gecombineerd werden een leuke en leerzame oefening.

Groep 5, 6/7 en 8 werden gevraagd een vakantiepark te ontwerpen waarbij groep 8 het totale park op schaal intekende en de lagere groepen focuste op de huisjes op het park. De uitdaging was om het zo te tekenen dat de maten goed op schaal waren. Om maten reëel in te schatten werden flink wat lichaamsdelen opgemeten, want als je weet hoe lang je bent, kun je inschatten hoe groot je bed moet worden. Onze toekomstige architecten hielden overal rekening mee. Zo werd er naast de vakantiehuisjes ook een restaurant, zwembad en sauna meegenomen in het ontwerp. De kinderen werden uitgedaagd samen te ontdekken hoe ze de opdrachten konden doorlopen. Vanzelfsprekende werden ze hierbij ook begeleid door de juffen en meester.

Na een inspannende ochtend trakteerde de leerlingenraad in het middagprogramma op een vossenjacht. Aangezien het landenproject gelijktijdig loopt, was dit ook het thema van de jacht. Door bij de ‘vossen’ spellen te doen en landen te raden konden letters verdiend worden. Met de letters vormde ze het woord luilekkerland.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie