1-0 verlies ESTO, een deuk in de ambitie

Tegenstander MSV ’19 was op een aantal fronten iets completer dan ESTO. Dat rechtvaardigde eigenlijk hun minimale overwinning, terwijl er voor ESTO toch genoeg mogelijkheden waren tenminste een punt uit de strijd te slepen. Echter de inzet en wil om duels te winnen was groter bij MSV ’19 dan bij ESTO. Daarnaast waren ze wat slimmer in de soms robuuste aanpak zonder gele kaarten, meer lengte en snelle omschakeling. Beide verdedigingen hielden echter prima stand en zo speelde de strijd zich vooral af buiten de zestienmeterlijnen. Daar won MSV ’19 op het veld en uiteindelijk met één prachtig zondagsschot pakte ze wedstrijd. Het doelpunt viel in de 28e minuut en was een doelpunt á la Robben. De bal vrij kappen rechts op het veld en rand strafschopgebied, onzichtbaar en daardoor onhoudbaar met links in de verre hoek knallen. Op dat moment waren de ploegen in evenwicht, weinig kansen en redelijk voetbal. Kort voor de rust werd Jordy Romijn na de enige vloeiende aanval volledig vrij voor de Montfoortse keeper gezet. Met een flitsende reactie hield hij zij ploeg overeind.

Direct na de rust had MSV ’19 een dot van een kans de voorsprong te vergroten. Nu was het Joey Anker die dit voorkwam. Zo bleef de 1-0 tot het einde op het scorebord staan. Volgende week komt v.v. Haastrecht naar de Kievitsheuvel en dan zal gewonnen moeten worden om toch nog mee te doen voor de derde periode. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets.