Maatregelen n.a.v. groot aantal plofkraken

Rabobank Rijn en Veenstromen heeft in het afgelopen half jaar verschillende keren met plofkraken te maken gehad. Deze plofkraken brachten schade toe aan de geldautomaten en aan omliggende panden. We nemen daarom een aantal maatregelen. Uitgangspunt daarbij is dat de aanwezigheid en beschikbaarheid van geld zoveel mogelijk gehandhaafd blijven.




De maatregel houdt het volgende in:

De geldautomaat op de onderstaande locatie keert niet terug op de plek waar deze gevestigd is. Hierbij wordt per locatie bekeken of er in de nabije omgeving geldautomaten beschikbaar zijn, van zowel de Rabobank als van collega-banken.

 

In Bodegraven bij de Vromade is de pinautomaat als gevolg van een plofkraak tot nader order buiten gebruik. We zijn in overleg met winkeliers voor een passend alternatief in de omgeving.

 

Gewijzigde beschikbaarheid in nachtelijke uren


 

De overige geldautomaten van Rabobank Rijn en Veenstromen blijven gehandhaafd op de reeds bekende locaties. Echter, door de beperkte pintransacties bij de buiten-geldautomaten in de nachtelijke uren, worden deze buiten-geldautomaten ’s nachts tussen 01:00 uur en 06:00 uur afgesloten.
De geldautomaat en de muntrolautomaat in de binnenruimte van ons kantoor Markstraat 1-7 in Bodegraven zijn vanaf nu beschikbaar tijdens de openingstijden van het kantoor. Het afstorten van de winkelomzet in de sealbagautomaat blijft wel 24 uur per dag mogelijk.
Directeur Bedrijven Walter van Dijk:
“Sinds het einde van vorig jaar zijn we in onze regio getroffen door zes plofkraken of pogingen daartoe. Dit geeft veel financiële schade en overlast. Daarom nemen we nu maatregelen die criminelen moeten ontmoedigen. We realiseren ons ook dat de schrik in de benen van omwonenden zit gezien de hoeveelheid plofkraken specifiek in onze regio. Daarom doen we er alles aan om onze klanten op een veilige manier te kunnen laten pinnen.”.
Alternatieven om te beschikken over (contant) geld
Wij blijven in onze gehele regio de mogelijkheid aanbieden om over contant geld te beschikken. Onze dienstverlening voorziet hierin op de volgende manieren.
- Groot aanbod van geldautomaten in de directe omgeving, van zowel de Rabobank als collega- banken.

– Binnen- geldautomaten in diverse supermarkten en vanaf april het servicepunt in Vinkeveen.

– Mobiel servicepunt, ‘de Rabo-bus’, die wekelijks een twintigtal locaties in ons werkgebied aandoet. – Geldservice zodat contant geld thuisbezorgd wordt.

– Een aantal winkels biedt klanten de mogelijkheid extra te pinnen.

Kijk op onze website, www.rv.rabobank.nl, voor de meest actuele informatie waar bovenstaande alternatieven beschikbaar zijn.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie