RVC begaat misstap bij RKDEO

Na een turbulente week, waarin RVC trainer Arjan Groenendijk overleed en waar afgelopen vrijdag de laatste dienst aan bewezen werd, ging het voetbal weer van start. Door schorsingen van aanvoerder Mari Blanken, Bjorn Verbeij en Frank Stolwijk moest RVC gehavend aan de aftrap verschijnen. Ook buitenspeler Cees de Jong kon niet spelen, dit vanwege een blessure.

De wedstrijd bij laagvlieger RKDEO uit Nootdorp was amper begonnen of de bal lag al in het net. Doordat de RVC verdediging niet voldoende wist in te grijpen kon een RKDEO spits alleen voor de keeper gezet worden, om daarna netjes af te ronden. Na anderhalve minuut werd er dus al voor de tweede keer afgetrapt. RVC, dat zicht wil houden op koploper Den Hoorn, moest snel in de tegenaanval. De eerste minuten leek dit lastig te worden, maar de gasten kwamen steeds beter in de wedstrijd. Via een aantal mooie acties kreeg vooral Romano Giorgini de bal dicht in de buurt van het doel, maar kon net niet afronden. Daan Zantinge was ook dichtbij de gelijkmaker, maar zijn vrije trap kon door de lange RKDEO doelman gestopt worden. Na een half uur spelen kreeg RVC de beloning van de getoonde veerkracht. Een op voorhand onmogelijke bal werd door middenvelder Sander Sluijs verwoestend in de verre kruising geschoten. RVC wilde doorzetten na de gelijkmaker, maar kreeg nog voor de rust opnieuw een tegentreffer te verwerken. De buitenspelval werd opgezet, maar faalde, waardoor de linksbuiten van de thuisploeg keeper Van Leeuwen kon omspelen en daarna simpel kon afronden.

Met goede hoop vervolgde RVC de wedstrijd in de tweede helft. Ook in de eerste wedstrijd wisten zij namelijk een achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning. Toch liep het deze middag anders. Veel ongelukkige momenten stapelde zich op en tot overmaat van ramp keerde Frank van Leeuwen toen de inzet van RKDEO, die vervolgende via Rens Mathot toch in het RVC doel belandde. Met de 3-1 achterstand en het besluiteloze spel werd het een lastig verhaal. Menno Hogenelst en Arnold Oudijk werden nog wel gebracht om te proberen de wedstrijd nog te keren, maar dit mocht niet meer baten. RKDEO bracht ook nog een handige aanvaller in, die een groot aandeel had in de einduitslag, die uiteindelijk op 4-1 bleef steken. Enig lichtpuntje bij RVC was nog de invalbeurt van A-junior Joost de Vos, die zijn debuut in het eerste elftal maakte. Door het verlies moet RVC de komende periode hard aan het werk om de tweede plaats in eigen handen te houden.