ESTO 6 kampioen

Afgelopen zondag stond de kampioenswedstrijd van ESTO 6 op het programma. In Boskoop moest er gewonnen worden van de nummer twee Floreant. Het hele seizoen was Floreant de beoogde concurrent, maar de laatste weken liep het allemaal niet meer zo soepel in Boskoop, waardoor de titel ineens erg snel in de buurt kwam.

Geheel in stijl en met het oog op een eventueel overwinningsdrankje gingen de mannen van ESTO 6 in spelersbus naar Floreant. In het zonnetje kwamen er vele toeschouwers op deze wedstrijd af.  De wedstrijd verliep erg moeizaam. Zo ook voor de scheidsrechter, die in de 35e minuut naar de kleedkamer moest om van schoenen te veranderen. Na een korte onderbreking ging de wedstrijd verder en amper 1 minuut na de korte stop schoot Marco de Wit de bal van afstand tegen de touwen. 1-0 voor Esto.

Na de rust was het taak om de voorsprong uit te bouwen, zodat de spanning in de koppies van Esto 6 iets minder zou worden. Maar dit liet lang op zich wachten. Vele kansen werden niet benut en de zenuwen werden goed op de proef gesteld. Een kwartier voor het einde viel gelukkig het verlossende tweede doelpunt. Deze goal kwam op naam van Richard Duits. Vlak daarna werd het zelfs nog 3-0 door een doelpunt van Bjorn Remmerswaal. Na het fluitsignaal was het tijd om feest te vieren. Met champagne, biertjes en dj’s werd er in het zonnetje door heel ESTO mee gefeest tot het donker werd.

Uiteraard zijn de kampioenen daarna naar shirtsponsor Vrienden van de Hoeck gegaan, om daar verder te gaan met het feestje. Niets is onmogelijk, dat blijkt maar weer. ESTO 6 is kampioen!