Bodegraven verliest van Vreeswijk

Op het zonovergoten Suringa-complex stond van het weekend de wedstrijd Bodegraven – Vreeswijk op het programma. In de heenwedstrijd raakte Bodegraven 4 keer het aluminium en zorgde Vreeswijk in de counter voor de 3 punten. Bodegraven weet inmiddels dat het niet meer in de positie is om te kijken naar wat andere doen. Cabauw is er in punten overheen gegaan en dus zal er door Bodegraven zelf resultaat moeten worden behaald wil het nacompetitie ontlopen.

Met wat veranderingen in de voorste linie wilde het Vreeswijk direct onder druk zetten.  Dat deze veranderingen voor vuurwerk zouden gaan zorgen bleek al in de 6e minuut.
Frank Veelenturf ontving halverwege de vijandelijke helft de bal, passeerde een aantal verdedigers en schoof de bal in de verre hoek. 1-0. Bodegraven had de smaak te pakken en ging door waar het mee begonnen was. Een dieptepass zorgde ervoor dat Frank Veelenturf alleen op de keeper af kon lopen. Randy Zaal zag dit gebeuren, liep goed mee en kon na het breed leggen de bal simpel tegen de touwen werken. 2-0. Vreeswijk werd aan alle kanten voorbijgelopen en Bodegraven ging op zoek naar de 3e treffer. Randy Zaal gaf een perfect afgemeten voorzet op Gerrit Hulters, die met binnenkantvoet de bal voor het intikken had.
De keeper viel met geluk dezelfde kant op en verrichtte daarmee een onmogelijk redding. De topscorer van het 2e elftal verscheen dit weekend als rechtsbuiten in het 1e elftal en was met zijn snelheid een plaag voor de verdediging. De bal wilde er echter niet in voor Gerrit Hulters. Toen Mo Laaouar de bal breed legde had hij de hoeken voor het uitkiezen, maar vond hij wederom de keeper op zijn weg. Toen Gerrit Hulters voor de 3e keer voor de keeper verscheen trok de laatste verdediger aan de noodrem en werkte Gerrit Hulters binnen de 16-meter tegen het gras. De scheidsrechter besloot echter door te laten spelen. Vermoedelijk vond de scheidsrechter dat Bodegraven genoeg aandacht had opgeëist, want dit was het begin van een aantal merkwaardige beslissingen van de leidsman. Halverwege de eerste helft was de storm wat gaan liggen. Vreeswijk kreeg wat meer grip op het spel en dat leverde een penalty op. De behendige rechtsbuiten slalomde door de verdediging en werd onreglementair naar de grond gewerkt. Het bleek een koud kunstje te zijn om de bal van 11-meter binnen te schieten en zo had Vreeswijk uit het niets zijn aansluitingtreffer te pakken. Bodegraven brak voor rust nog een keer door de verdediging heen. Ilias Hadi had een perfecte pass op Frank Veelenturf die oog in oog met de keeper verscheen. Toen deze van achteren door de meegelopen verdediger ondersteboven werd gelopen besloot de scheidsrechter wederom een merkwaardige beslissing te nemen. Géén overtreding en een gele kaart voor commentaar op de leiding.

In de 2e helft werd Bodegraven verder achteruit gedrukt. Door de noodgedwongen wissels van Gerrit Hulters en Ilias Hadi werd een hoop snelheid, diepgang en gevaar ingeleverd.
Frank Veelenturf bleef als enige aanvaller over en kon nog één keer door de laatste linie van Vreeswijk heen glippen. Hij kruiste zijn directe tegenstander die hem voor de 3e keer, met al een gele kaart op zak, ondersteboven zou lopen. De laatste man was al op weg naar de kleedkamer toen de scheidsrechter wederom zijn stempel drukte. Laatstgenoemde besloot te fluiten voor een schwalbe en de vrije trap toe te kennen aan Vreeswijk. Wederom een beslissing die zeer bepalend was voor het wedstrijdverloop. De 80e minuut was inmiddels aangebroken en Bodegraven stond nog steeds met een 2-1 voorsprong op het veld.
De voortreffelijk keepende Mike Buist, die de plek onder de lat van Marco Vonk overnam, had een aantal uitstekende reddingen verricht waardoor de moed bij de Vreeswijkse aanvallers in de schoenen was gezakt. Een hoge voorzet verscheen voor de goal en werd uit de lucht geplukt door Mike Buist. De centrum-spits besloot de keeper die zich in de lucht bevond omver te lopen en zo de bal in de goal te werk. De scheidsrechter besloot wederom tegen ieders verwachting in de goal goed te keuren. 2-2. Tot de 88e minuut stond deze stand op het scorebord. Wat daarna gebeurde is voor een ieder met een rood-zwart hart maar moeilijk te geloven. Vreeswijk kon mede door het goed verdedigen van de Bodegraafse verdedigers 88 minuten lang geen echte kans creëren maar wist in de laatste 4 minuten nog 3 keer doel te treffen. Een eindstand van 2-5 waar Bodegraven helemaal niets mee op schiet. Ondanks het feit de scheidsrechter van vandaag meerdere malen, publiekelijk de fout in ging en daarvoor na de wedstrijd excuses maakte. De leidsman gaf achteraf aan bij de situaties te ver weg te hebben gestaan waardoor hij geen goed zicht had en ook een aantal situaties anders had moeten beoordelen. Iets waar Bodegraven niets mee kan. Uiteindelijk moet Bodegraven de hand in eigen boezem steken en had het de wedstrijd voor rust met een 3e treffer op slot moeten gooien. Vreeswijk was rijp voor de slacht, maar Bodegraven heeft dat zelf nagelaten.

Volgende week een voetbal-vrij-weekend, maar in het weekend dat daarop volgt zal de buurman op bezoek komen. Zondag 23 april om 14:00 uur zal worden afgetrapt bij de derby Bodegraven – Esto. Een wedstrijd op zichzelf, waar uitgaande van de vorige edities genoeg spektakel te verwachten valt.