Dames 1 BZ&PC kampioen

De Bodegraafse waterpolodames zijn kampioen van de landelijke Tweede Klasse geworden. Ook de laatste wedstrijd van het seizoen werd gewonnen. In Doetinchem werd het team van de Nieuwe Dolfijn met ruime cijfers verslagen. Het werd liefst 6-18 (periodestanden 2-4, 1-7, 0-3, 3-4).




De enige overgebleven concurrent voor plek één, het Utrechtse UZSC, had eerder op de dag gewonnen bij de nummer laatst waardoor BZ&PC de drie punten in Doetinchem moest pakken om de titel te winnen. BZ schoot uit de startblokken. Na twee flitsende aanvallen stond het snel 0-2. NDD kwam net zo snel weer terug en met een 2-2 tussenstand halverwege het eerste kwart leek de kampioenstress boven te komen drijven. Dit was van korte duur en kon vlug weggespoeld worden. Jennifer den Besten en Suzan Kaynar schoten overtuigend binnen en sloten hiermee het eerste part met 2-4 af.

Het tweede bedrijf was het initiatief geheel aan BZ&PC en een samenvatting van het spel zoals het het hele seizoen is gegaan. Sterke verdediging, goede communicatie, snelle breaks en doelgericht en daadkrachtige aanvallen. De hoop op een stunt die NDD wel zag zitten vervloog. Halverwege stond het 3-11.

De paar trouwe geel-blauwe supporters op tribune voelden dat de buit binnen was. De aanstaande kampioen drukte door. NDD kwam het derde kwart niet tot scoren. Zelfs een strafworp werd door de thuisploeg niet gemaakt. Uitblinker Patricia den Heijer had er een volle hand tegenaan. BZ doelpuntte wel, drie keer. Na drie parten was de stand uitgelopen naar 3-14.

De laatste zes minuten waren een formaliteit waarbij de secretaris die het wedstrijdformulier bijhield het het drukst had. Uitsluitingen aan beide zijde werden genoteerd, samen met zeven goals. Drie voor NDD en vier voor BZ&PC. Het laatste fluitsignaal klonk als een bevrijding, als een streep onder een fantastisch seizoen, maar ook als een startteken voor een mooi kampioensfeest. De coach mocht het water in, zoals dat gebruikelijk is in het waterpolo. Al duurde het even voordat hij een nat pak haalde. NDD had zeer attent voor bloemen voor de kersverse kampioen gezorgd en de felicitaties van de meegereisde supporters konden in ontvangst genomen worden.

Eerstejaars coach Ton Kloosterman met een lach van oor tot oor: “Yes! Hij is binnen. We zijn kampioen! Wat hebben we er hard voor gewerkt zeg. Niet alleen vanavond, maar het hele seizoen. Het doel om te promoveren werd eerder al bereikt, maar als je vanaf november de ranglijst aanvoert en je tot eind maart nog geen enkele wedstrijd verloren hebt, wil je dat natuurlijk vasthouden en ook kampioen worden. Een groot compliment naar mijn ploeg hoe ze daar mee omgegaan zijn. Fysiek waren we top, tactisch goed, maar kampioen kunnen worden doet ook mentaal iets met je. Ook daar waren we ijzersterk in. Kijk maar naar deze wedstrijd. Een blauwdruk van het hele seizoen. We spelen met passie en plezier, kunnen omgaan met ups en downs, verdedigen super sterk en met snelle tegenaanvallen ronden we onze kansen af. Fantastisch”, vertelt hij.

BZ&PC werkte met een zeer smalle selectie naar de titel toe. In augustus begonnen de trainingen met acht speelsters, waar tien wenselijk is. Als snel werd jongeling Maaike Broersma uit het team van Onder de 17 aan de Dames 1 groep toegevoegd. Kloosterman liet gedurende het seizoen vier jeugdspeelsters debuteren in de hoofdmacht en vijf andere dames uit Dames 2 en 3 vielen bij toerbeurt in. “Hoe dat er volgend seizoen uit gaat zien weet ik niet. Zo’n smalle selectie is verre van optimaal. Maar laten we ons daar in een later stadium over buigen. Nu hebben we gewonnen. We zijn kampioen en dat gaan we vieren. Met een lange rit naar huis. Ik mag toch hopen dat ze niet hier in Doetinchem al een platte kar voor ons geregeld hebben, al zijn er hier genoeg, Dan gaat de rit naar huis nog wel ff duren. Hoe dan ook, er zijn in ieder geval genoeg geel en blauwe M&M’s,” grap hij. Op naar ons clubhuis, op naar een mooi feest.

Zaterdag 8 april
NDD Doetinchem – BZ&PC: 6-18
Periodestanden: 2-4, 1-7, 0-3, 3-4
Doelpunten BZ&PC: Jennifer den Besten 5, Lotte Huisman 4, Suzan Kaynar 3, Lisa Stolwijk 2, Niki Hukker 2, Maaike Broersma, Gaby Hukker.
Saves keepster Patricia den Heijer: 8 waarvan 1 strafworp.

Ingezonden bericht

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie