Moeizame overwinning ESTO

Dankzij de zwakke tegenstander pakte ESTO met de einduitslag van 2-3 de overwinning in de uitwedstrijd tegen Gouderak. Eigenlijk had Gouderak wel een puntje verdiend vanwege hun inzet en voortreffelijk keeperswerk. Het veld was hobbelig. Dat zijn vrijwel alle grasvoetbalvelden in het vroege voorjaar na enkele weekjes droogte en weinig gras. Beide ploegen hebben daar last van en dat mag dus geen excuus zijn. De wedstrijd werd in de eerste helft beslist. Twee prima doelpunten in de 36e en 42e minuut stonden aan de basis van de schamele overwinning voor ESTO. Na de rust pakte Gouderak zijn twee doelpunten mee. Maar door een fraaie actie van Lars Verheul vielen de drie punten uiteindelijk in het mandje van ESTO. De doelpunten waren de leukste momenten in de wedstrijd. Zo bracht een vlotte aanval met een assist van Jordi Tuithof en een afmakertje van Robin Groenendijk de 1-0 voorsprong voor ESTO. Nog geen vier minuten later kopte Robin Groenendijk de 2-0 binnen en leek de pot gespeeld.

Tien minuten na rust maakte Gouderak de aansluiter met een slim schot tegen de verre paal en stond het 1-2. Een beetje spanning keerde terug. De prima actie van Lars Verheul in het strafschopgebied van de tegenstander vergrootte het verschil weer naar 3-1. Hij behield het overzicht en bediende de vrijstaande Tuithof die in een leeg doel eenvoudig afrondde. Toch kwam er weer een aansluiter voor Gouderak vanwege hands en een penalty die onberispelijk werd benut. Tot het laatste fluitsignaal volhardde beide ploegen in hun matige spelletje en mocht ESTO met de volle buit terug naar Bodegraven. Volgende week is het Pasen en geen voetbal voor ESTO. De week daarna staat de derby tegen buur VVB op het programma. Altijd een sportief spektakel en voor beide clubs staat er veel op spel. VVB moet knokken voor lijfsbehoud in de 3e klas terwijl ESTO kansen heeft voor een periodetitel richting 2e klas. De wedstrijd wordt op 24 april gespeeld op het complex aan de Groene Zoom en begint om 14.00 uur.

Door: Han Koevoets.