Zaterdag voor de ‘stille week’ een mooie Paaszang van Promising Voices

Afgelopen zaterdag 8 april heeft Promising Voices twee keer mogen zingen over het lijden en sterven van Jezus, maar bovenal ook over Zijn opstanding.




De musical ‘Christus mijn Verlosser leeft!’, geschreven voor de dirigent Leon van Veen en Erwin de Vos, werd voor het eerst ten gehore gebracht. Het Paasverhaal werd bezongen door Promising Voices en Ariën Vink. Tussen de nummers door las tekstschrijver Erwin de Vos zelf stukken voor die de liederen met elkaar verbonden.

Het verhaal begon met vrolijke nummers over de intocht van Jezus in Jeruzalem. Daarna zijn we met ingetogen nummers met Petrus, een leerling van Jezus, meegegaan in de verloochening van zijn Meester en Jezus’ strijd en angst om Zijn komende lijden en sterven. Door de bijzonder mooie teksten werd niet zomaar een verhaal verteld over een bijzondere Man uit het verleden, maar kwam het verhaal dichtbij. Met het zingen en luisteren werd het verraad van Jezus, de angst om zelf gepakt te worden, het verdriet om Jezus’ sterven, maar ook de vreugde en verwondering om Zijn opstanding bij jezelf gelegd.

De muziek zorgde voor een diepere beleving van de teksten en Ariën Vink legde nog meer emotie in de nummers met zijn prachtige stem.

De collecte is dit jaar bestemd voor honger in Afrika, via Kerk in Actie (www.kerkinactie.nl).

Op dinsdag 18 en 25 april aanstaande zijn er weer open repetities. Een ieder is van harte uitgenodigd te komen meezingen. Repetities starten om 20:15 uur in de Ichthuskerk te Bodegraven. Leeftijd vanaf 18 en tot 55 jaar. Geen zang- of koorervaring vereist.

Voor meer informatie over Promising Voices, de agenda, het laatste nieuws of bijvoorbeeld de Volkskerstzang kunt u terecht op de website van Promising Voices: www.promisingvoices.nl.

Ingestuurd bericht

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie