Rohda’76 schiet vooral in eigen voet

Wat een feestelijke middag had moeten worden met het binnenhalen van een periodetitel, eindigde in heuse deceptie. Waar een overwinning nodig was voor deelname aan de nacompetitie, bleef Rohda’76 thuis tegen het bescheiden SPV steken op 1-1. Dat teleurstellende resultaat werd nog eens overschaduwd door maar liefst vier rode kaarten aan Bodegraafse kant.




De enige toeschouwers die de wedstrijd van ‘likes’ voorzagen waren de spelers van Bergambacht. Door de remise van Rohda’76 ging de periodetitel naar de ploeg uit het dorp aan de Lek. De Bergambachters verlieten begrijpelijkerwijs met opgestoken duimen sportcomplex De Broekvelden.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor Rohda’76. Na een klein kwartier prikte Tim van der Werf de 1-0 op het scorebord. Daarna kreeg Rohda’76 de gelegenheid nog verder weg te lopen. Zelfs nadat Max Heij vlak voor de thee met rood vroegtijdig de douche kon opzoeken, bleef Rohda’76 de bovenliggende partij.

Een kwartier voor tijd mocht SPV aanleggen voor een vrije trap, nadat doelman Nova Markarian was afgefloten voor hands, net buiten ‘zijn’ zestien. Dat buitenkansje konden de gasten wel waarderen, 1-1. Toen scheidsrechter Sturz vlak voor tijd aan de andere kant de bal weigerde op de stip te leggen na een handsbal, waren de rapen gaar. Chris Nap en Roy Snijder gingen verhaal halen bij de ‘onpartijdige’. Dat kwam beide spitsen op een rood kartonnetje te staan. Die kleur kreeg doelman Markarian na afloop van het duel ook voorgeschoteld. En daarmee schoot Rohda’76 wel heel nadrukkelijk in eigen voet.

Met in ieder geval vier schorsingen in het verschiet, mag coach Boris van Es flink gaan puzzelen over de opstelling in de resterende vier competitiewedstrijden. Te beginnen aanstaande zaterdag als Rohda’76 op bezoek gaat bij Kamerik, de koploper in de derde periode.

Foto Erwin Korevaar: Tim van der Werf op weg naar de 1-0.

Door: Ad van den Herik

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie