GroenLinks in actie voor bloemen, bijen en vlinders op Landelijke Zaaidag

GroenLinks Bodegraven- Reeuwijk organiseert op 22 april de lokale Bloemzaaidag 2017 in samenwerking met imkervereniging Groene Hart en de Vlinderstichting. Ieder is van harte uitgenodigd mee te doen. 




Meer bloemen en planten in Bodegraven-Reeuwijk en in een grotere variatie, hiervoor gaat GroenLinks zich op meerdere plekken in de gemeente inzetten tijdens de Landelijke Zaaidag. Groener en kleurrijker moet onze gemeente worden, vindt GroenLinks, dus gezonder en mooier. En wat heel belangrijk is, het aantal bijen en vlinders moet weer toenemen. Dat is hard nodig, er zijn er steeds minder in onze omgeving. Een van de oorzaken is dat ze te weinig voedsel vinden.

Meer planten en bloemen zaaien, zo wordt een goede omgeving voor deze dieren gecreëerd.

Samen met de imkervereniging Groene Hart en de leden van de Vlinderstichting heeft GroenLinks een tien-puntenplan voor aanpassing van het gemeentelijk groenbeleid opgesteld.

Dit plan wordt op zaterdag 22 april om 10.00 uur in de Oude Zustertuin aangeboden aan Wethouder Kromwijk, die namens de gemeente dit puntenplan in ontvangst neemt.

Wilt u erbij zijn en meekomen zaaien? Kom dan op 22 april om 10.00 uur naar de Oude Zustertuin, waarvandaan we vertrekken naar diverse zaaivelden in de gemeente.

 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie