Veilig varen in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Geregeld vinden er ongelukken plaats op het water. Daarbij zijn vaak kinderen betrokken. Ook in onze gemeente vond vorig jaar een noodlottig ongeval op het water plaats. Dat is de reden waarom wij u enkele veiligheidstips willen geven die het varen met kinderen veiliger (kunnen) maken.




Tips veilig varen met kinderen

  • Doe altijd de motor uit als er vanuit de boot wordt gezwommen.
  • Gebruik een schroefbeschermer. Dit voorkomt dat zwemmers direct in contact kunnen komen met de schroef.
  • Gebruik drijvende lijnen bij het slepen. Houd de sleeplijnen voldoende lang zodat degene die gesleept wordt geen roethapper van de uitlaat wordt.
  • De schipper blijft altijd nuchter.

Met deze tips en uw alertheid op het water gaan veiligheid en plezier samen!

Overeenkomst toezicht op Reeuwijkse Plassen ondertekend

Ons streven is om uw veiligheid op het water zo groot mogelijk te laten zijn. Daarom zijn wij opnieuw een overeenkomst aangegaan met Stichting Veen voor het houden van toezicht op de Reeuwijkse Plassen. Afgesproken is om de komende jaren in ieder geval 250 uur toezicht te houden. Daarnaast, en dat is nieuw, gaan wij met ingang van dit seizoen 50 uur visserijtoezicht houden.

Toezicht op het water

Het toezicht op het water wordt uitgevoerd door onze Buitengewone Opsporingsambtenaren (BOA’s) maar ook door de politie. Door onze BOA’s wordt onder andere opgetreden tegen: hardvaarders, te jonge bestuurders, gebruikers van boten zonder vergunning en illegaal vissen. De politie richt zich ook op alcoholgebruik op het water.

V.l.n.r: Theo van de Pangaard , Burgemeester Christiaan van der Kamp en Chris Buitelaar.

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie