4 mei herdenking Bodegraven 2017

De expositie ‘Trijnsje lief, vergeet mij niet’ in het Evertshuis en een herdenkingsbijeenkomst bij het monument op begraafplaats Vredehof vormen dit jaar de invulling van de 4 mei herdenking in Bodegraven.




De herdenking zal vanaf 19:30u plaatsvinden rondom het monument voor de Bodegraafse oorlogsslachtoffers op de algemene begraafplaats Vredehof. Tijdens de herdenking zullen o.a. de namen van alle Bodegraafse oorlogsslachtoffers uit de tweede wereldoorlog worden voorgelezen door Cock Karssen. Dita Matse zal een stuk uit het werk van Vincent Bijlo voordragen. Daphne Dijkmans (fluit), Rolf Geeflof (gitaar) en Astrid van der Wals (trompet) omlijsten de herdenking met hun muzikale bijdrage.

Expositie ‘Trijnsje lief, vergeet mij niet’
Rondom deze naam, een regel uit een versje door Liesje Gans in een poëzie album van haar vriendinnetje geschreven, is de expositie van de stichting 4 mei herdenking Bodegraven gevormd. De expositie vindt plaats op donderdag 4 mei en is van 15:00u tot 22:00u te bezoeken in het Evertshuis te Bodegraven. De expositie staat in het teken van herdenken en persoonlijke verhalen. Verschillende kunstenaars uit Bodegraven en daarbuiten leveren een persoonlijke bijdrage aan de expositie. Het eerdergenoemde versje van Liesje Gans staat centraal. Met werk van Ap Quist, Cock Karssen, Corrie Voordouw, Jackie de Lima, Reny Juta, Jan Griffioen en Nisett de Wit.

Scholenproject – Cock Karssen vertelt
Aan het scholenproject is dit jaar een bijzondere invulling gegeven. Op basis van het boek ‘Meer dan een naam’ heeft Cock Karssen op de Bodegraafse basisscholen vertelt over de oorlog. Zij heeft vijftien verschillende klassen bezocht op de acht Bodegraafse basisscholen. Dit was een groot succes. De enthousiaste kinderen waren zichtbaar geraakt door de verhalen van Cock, ook omdat er nog opa’s en oma’s of overgrootouders zijn die er uit eigen ervaring over kunnen vertellen.

Het landelijke thema van de herdenking dit jaar is ‘De kracht van het persoonlijke verhaal’. Net als elk jaar is dit landelijke thema verweven in het programma van de stichting 4 mei herdenking Bodegraven en in het scholenproject. Ook legt de stichting net als elk jaar bloemen bij de verschillende monumenten, graven en overige betekenisvolle plekken in Bodegraven.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie