GroenLinks Bodegraven-Reeuwijk houdt Bloemzaaidag

Raadslid Robèrt Smits van GroenLinks Bodegraven-Reeuwijk overhandigde zaterdag 22 april in de Zustertuin in Bodegraven een 10-puntenlijst aan wethouder Martien Kromwijk. Hierin staat een oproep aan de gemeente om het groenbeleid van de gemeente aan te passen.




Overal in onze gemeente bestaat ‘openbaar groen’ uit gras en planten die geen bloemen dragen. Door bloemen te zaaien en niet gelijk bermen te maaien ontstaan er paden waar langs bijen zich kunnen voortbewegen en waarlangs bevruchting kan plaats vinden. Biologische verscheidenheid in planten en dieren (bio-diversiteit) zorgt dat de hoeveelheid beschikbaar voedsel voor bijen, vlinders en andere insecten gedurende de lente, zomer en herfst omhoog gaat. Ook kunnen insecten een betere, veiligere leefomgeving geboden worden door plantsoenen en tuinen anders in te richten en te beheren.

Actieve leden en fractieleden van GroenLinks Bodegraven-Reeuwijk starten zaterdag alvast met het zaaien. Eerst in de Zustertuin en daarna op zes andere lokaties in Bodegraven-Reeuwijk. in nauwe afstemming met de gemeentelijke groendienst. De komende dagen zal de groendienst op verschillende plekken in de gemeente gaan zaaien.

De fractie van GroenLinks Bodegraven-Reeuwijk werkt aan een initiatiefvoorstel om budget neutraal een aantal veranderingen door te voeren binnen het gemeentelijk groenbeleid. Ook vragen wij aan u als inwoner van onze gemeente jaarlijks aan de lokale zaaidag mee te werken of door zelf bloemen te zaaien. Zodat de gemeente op (korte) termijn een groener, kleurrijker, geurrijker en bijen-, vlinder- en insectenrijker kan worden. Met deze 1e lokale zaaidag is hiermee een mooi beginnetje gemaakt. GroenLinks Bodegraven-Reeuwijk hoopt dat naast de gemeente ook alle inwoners jong en oud de bijen, vlinders en insecten te hulp schieten en hun tuinen omtoveren in bloemrijke idylles waar deze insecten zich goed kunnen voeden en huisvesten.

Op de website van GroenLinks Bodegraven-Reeuwijk zijn zowel de 10-puntenlijst die aan B&W is overhandigd te vinden en een 10-tips lijst voor alle bewoners Bodegraven-Reeuwijk.

Ingezonden bericht

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie