Solide eerste helft helpt RVC aan overwinning

Op loopafstand van de kampioenswedstrijd van Den Hoorn speelde RVC voor behoud van de tweede plaats op het Sportpark van DVV Delft. De thuisploeg speelde eigenlijk nergens meer voor, want na het winnen van de eerste periode zakte Delft ver weg en zal er nu alles aan doen om goed in de nacompetitie te verschijnen. RVC verloor vorige week van TOGB, waardoor een overwinning deze week noodzakelijk was om diezelfde ploeg op afstand te houden.

RVC leek geleerd te hebben van de fouten in de afgelopen wedstrijden, waarin een snel tegendoelpunt vaak zorgde voor lastige middag. Met behouden spel wist RVC tegenstander Delft op afstand te houden. Toch zorgde wat schoonheidsfoutjes voor het eerste gevaar van Delft, maar steeds kon de verdediging op tijd ingrijpen. Na een kwartier spelen werd de zwakke Delft verdediging voor het eerst goed op de proef gesteld toen Wouter Sluijs zichzelf knap vrij maakte en direct de bal netjes langs de keeper kon schuiven. Het leek eindelijk weer de goede kant op te vallen voor de Reeuwijkers, die in de eerste helft de score nog verder kon uitbouwen. Een mooi gegeven hoekschop van Sander Sluijs kon na een half uur spelen door de vrijstaande Frank Stolwijk ingekopt worden, waardoor RVC steeds makkelijker kon gaan voetballen. Net voor rust werd dit nogmaals bekroond met een mooi doelpunt. De Reeuwijkse rechsthalf Rens Mathot sprintte alleen op de keeper af en op het moment dat iedereen dacht dat hij de bal zou afspelen, maakte hij zelf beheerst het doelpunt, door de bal over de keeper heen te wippen. Een hele solide eerste helft zorgde dus voor een 0-3 tussenstand in Delft.
Direct na rust kwam DVV Delft met een andere tactiek op de proppen om er nog een wedstrijd van te maken. Dit lukte de thuisploeg goed en RVC had veel moeite om weer in het spel te komen. Delft kwam dan ook helemaal terug in de wedstrijd en was de betere ploeg in de tweede helft. De verdiende 1-3 kwam door een vrije trap van dichtbij die nog door aanvoerder Mari Blanken werd aangeraakt en binnenkant paal binnen viel. Delft drukte door en RVC kreeg aan de andere kant kansen om de wedstrijd opnieuw in het slot te gooien, maar verzuimde meerdere malen. Delft wist zelf de aansluitingstreffer te scoren, laat in de wedstrijd, maar RVC wist deze direct na de aftrap weer onschadelijk te maken. Invaller Erik van Zoest gaf de bal hard voor het doel, waar andere invaller Cees de Jong de bal met de buitenkant van de schoen direct in het net wist te trappen. Een moeizame tweede helft voor RVC was toch voldoende om de drie punten mee naar huis te nemen. Verderop in Den Hoorn was het de kampioenkandidaat niet gelukt om te winnen en bleef het feest daar nog even uit.

Door: Mari Blanken