Lonkend perspectief voor Rohda’76

Na een wat mindere periode kwam Rohda’76 thuis tegen NSV’46 overtuigend voor de dag. De ploeg uit Noorden werd gedecideerd afgetroefd: 5-0. Door die klinkende zege bezet de Bodegraafse formatie momenteel de (gedeelde) tweede plaats, aan het einde van het seizoen goed voor deelname aan de nacompetitie. Een lonkend perspectief.

Verder viel er nog meer goed nieuws te noteren. Roy Snijder – die een paar weken geleden in de thuiswedstrijd tegen SPV’81 met rood van het veld kon vertrekken – is door de tuchtcommissie van de KNVB vrijgesproken. Hij is voor het restant van de competitie beschikbaar.

Dit keer zette coach Boris van Es de 16-jarige Wessel Sterk op het wedstrijdformulier. De jonge aanvaller zag zijn ploeggenoot Tim van der Werf al binnen tien minuten de score openen, 1-0. En door doelpunten van Mitchell van Waveren en Arnoud Troost was de wedstrijd halverwege in feite al beslist, 3-0. Alhoewel, in de achterliggende weken verspeelde Rohda’76 meerdere malen een voorsprong. Dit keer niet. In de tweede helft gaf de pas 16-jarige debutant Daniël Poot direct zijn visitekaartje af, 4-0. Vlak voor tijd zette Marius Reijsbergen zijn handtekening onder het slotakkoord, 5-0.

Aanstaande zaterdag gaat Rohda’76 op bezoek bij Moerkapelle. Een week later volgt de laatste wedstrijd, thuis tegen Gouda.