CKV Reeuwijk kampioen

Afgelopen zaterdag ontving Reeuwijk DTS, het team uit Enkhuizen. Nadat Reeuwijk 2 een winst van 16-8 had geboekt op Pernix, mocht ook ons vlaggenschip laten zien wat zij konden. DTS leek op papier een tegenstander waarvan Reeuwijk moest kunnen winnen.

Toch begint de wedstrijd altijd op 0-0. Het team, onder leiding van coach Bart, streefde er dus naar om weer scherp en fel te beginnen. Reeuwijk begon verdedigend sterk. Aanvallend waren er veel kansen, maar de ploeg kwam weinig tot score. Ondanks de support langs de kant, werden de kansen niet afgemaakt. Het gevolg was een stand van 3-3 bij rust. Vlak voor rust was Iris geblesseerd uitgevallen en kwam Cirsten op haar plaats te staan. Tijdens de rust pepte de teamgenoten elkaar op en besloten zij er met z’n allen een tandje bij te doen en er voor te gaan.
Na de rust opende Coen de jacht op doelpunten. De deksel leek van de korf te zijn gehaald. De ploeg kwam op gang en begon de kansen eindelijk af te maken. In de tussentijd werd er in Gouda, bij Gemini, een pot gespeeld die van belang kon zijn voor de Reeuwijkers. Gemini speelde tegen MIK/Badhoevedorp. Wanneer dit werd gewonnen door MIK, kon Reeuwijk zich – bij een winst op DTS – kampioen noemen. Toen werd vernomen dat MIK een winst van 13-16 had geboekt op Gemini, werd er hard gejuicht door de supporters van Reeuwijk.
Bij een stand van 17-7 klonk het eindsignaal in het voordeel van Reeuwijk, waardoor Reeuwijk 1 de flessen champagne mocht ontkurken. In het zonnetje werden de supporters bedankt en werd er nog even geborreld. Natuurlijk gaat Reeuwijk voor het ongeslagen kampioenschap. Volgende week mag Reeuwijk afreizen naar IJmuiden. Een mooi succes voor de Reeuwijkse korfballers en coach Bart Sprong die na één jaar weer terugkeren in de 2e klas.

Bron: CKV Reeuwijk