RVC stelt tweede plaats veilig

Het had de kampioenswedstrijd kunnen zijn, ware het niet dat RVC vorige week verloor bij Wippolder en de tegenstander van vandaag, Den Hoorn, wel wist te winnen. Hiermee behaalde Den Hoorn het kampioenschap in de tweede klasse en was het voor RVC zaak om de tweede plaats vast te houden. Concurrent TOGB kon de Reeuwijkers nog inhalen wanneer zij tegen Den Hoorn geen punten wisten te pakken.
Den Hoorn ging scherp van start en kreeg na een minuut spelen al de eerste kans. Het leek er even op dat RVC in de eerste helft niet over te middenlijn zou verschijnen, maar gelukkig herstelde de blauw witte zich op tijd. Na zo’n 25 minuten spelen mocht aanvoerder Mari Blanken de bal uit een vrije trap voor het doel geven, waar de kopsterke Frank Stolwijk boven iedereen uit kwam en tegendraads kon inkoppen. RVC leek de wedstrijd over te nemen, tot ongenoegen van Den Hoorn, die er geen sportieve laatste wedstrijd van maakte. RVC kwam zelfs op een 2-0 voorsprong, door goed druk zetten en wachten op het foutje achterin bij de tegenstander. Hierdoor kon Wouter Sluijs de bal oppikken en voorbij de keeper schieten, die volledig uit positie geraakt was. Een individuele actie even later zorgde voor de uiteindelijk ruststand. De linksbuiten van Den Hoorn passeerde twee RVC verdedigers, waarna hij zijn schot geblokt zag, maar precies in de voeten van een medespeler, die makkelijk kon binnen tikken, 2-1.

RVC speelde de tweede helft met de wind tegen, waardoor het lastiger werd om ver van het doel te komen. Den Hoorn kon daardoor de druk weer opvoeren, waardoor het spannend bleef of RVC de voorsprong kon behouden. Kansen aan beide kanten werden niet verzilverd, zodat RVC in het voordeel bleef en dat ook had kunnen uitbouwen. Doelpuntenmaker Wouter Sluijs ging neer en kreeg een strafschop, waarvoor hij zelf ging aanleggen. Deze werd onvoldoende ingeschoten en kon door de Den Hoorn doelman gekeerd worden. De voorsprong van een doelpunt was uiteindelijk genoeg voor de winst voor RVC, waardoor zij de meeste punten van de gehele competitie in eigen huis behaald hebben en hiermee de tweede plaats afdingen op de ranglijst. Het seizoen is voor de Reeuwijkers nog niet voorbij, zij spelen in ieder geval nog twee wedstrijden in de nacompetitie.