Versterking voor damesselectie BZ&PC Bodegraven

Marjolein Russchenberg komt de Bodegraafse waterpolodames versterken. Komend seizoen zal zij de geel-blauwe clubkleuren van kersverse promovendus BZ&PC verdedigen. Russchenberg, 23 jaar, komt over van de Groningse studentenvereniging G.S.Z.C. De Walvisch. 




 
De rechtshandige topschutter, dit seizoen goed voor maar liefst 50 treffers, doorliep de jeugdopleiding van AZC Alphen. Vanwege een fusie in 2007 ging die vereniging samen met De Gouwe uit Waddinxveen. Daar sloot zij, ondertussen ook uitkomend voor Jong Oranje, op veertienjarige leeftijd aan bij de selectie en speelde een aantal jaar in de Eredivisie waaronder ook bij GZC DONK in Gouda.

“Ik heb in Groningen drie mooie jaren gehad, maar ik wil meer. Ik wil weer poloën op hoger niveau. Het is weer gaan kriebelen. In januari ging ik met BZ mee op trainingsweekend. Het vlammetje in mij werd toen weer aangewakkerd, waardoor ik besloten heb om terug te komen naar het Westen. Ik zal hier op zoek gaan naar een stageplek, hopelijk kan ik in een ziekenhuis of revalidatiecentrum terecht, op een afdeling fysiotherapie. Dus als je wat weet…” glimlacht ze.

“Bij BZ&PC hoop ik samen met het team weer nieuwe hoogtepunten te bereiken. Ik wil weer dingen leren en mij sportief en sociaal verder ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om echt weer ergens voor te spelen, die competitie, het samen strijden voor een zo goed mogelijk resultaat. Ik hoop dat ik met mijn schotkracht daar iets aan kan bijdragen. Het hele seizoen heb ik BZ gevolgd. Ze zijn met het behalen van het kampioenschap en de promotie naar het een-na-hoogste niveau met iets moois bezig. Ik wil daar deel van uitmaken en ik heb er super veel zin in.”

Trainer/coach Ton Kloosterman is erg blij met de versterking. “We hadden dit seizoen als voornemen om te promoveren naar de Eerste Klasse Bond maar ook om onze selectie uit te bereiden. Beide doelstellingen zijn nu behaald. Met de komst van Marjolein is de eerste versterking binnen. Ze past prima in ons team. Op persoonlijk vlak, maar ook met haar spel en ambitie. Het trainingsweekend eerder dit jaar was een fijne kennismaking. Gaaf om te zien dat de passie, het plezier en de ambitie van Dames 1 redenen voor haar zijn om naar BZ&PC te komen.”

 
Russchenberg naar BZ&PC. Ze komt over van G.S.Z.C. De Walvisch (Foto: PR BZ&PC)
Tekst: PR BZ&PC

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie