ESTO 2 dendert over Quick heen

In de nacompetitie voor een plaats in de reserve 1e klas KNVB heeft ESTO 2 het Haagse Quick 4 overklast door met 8-3 te winnen. De uitwedstrijd werd afgelopen dinsdag al met 3-1 gewonnen en zo kan het jonge tweede van ESTO zich gaan opmaken voor de volgende ronde. Het zag er in de eerste helft niet naar uit dat deze monsterscore bereikt zou worden. Ruim 20 minuten was een goed voetballende Quick de bovenliggende partij. Een beetje gelukkig doelpunt in de negende minuut, tegen onderkant lat, gaf de mannen uit Den Haag vleugels. Met vlotte combinaties gleden zij door de verdediging en ESTO moest vaak achteruit. Met een kans om het verlies goed te maken hielden zij te weinig mensen achterin en kon ESTO soms snel en gevaarlijk uitvallen. Zo lukte het Jordi Tuithof om een rebound met een zoever binnen te knallen en stond het in de 15e minuut gelijk. Nog geen twee minuten later kwam Quick weer op 2-1 voorsprong na een handig uitgespeelde aanval. De spanning kwam terug en ESTO stopte vervolgens extra energie in de wedstrijd door meer naar voren te voetballen. De gelijkmaker kwam voort uit een penalty die door Joost van Zoest in de 42 minuut in de touwen werd geknald. Met een ruststand van 2-2 mocht ESTO beducht zijn op een lastige tweede helft. Aan deze angst kwam echter snel een eind toen Werner Hendriks na een prima assist van Tom Bakker de 3-2 voorsprong aantekende. Langzaam maar zeker stortte de ploeg uit Den Haag in, en konden ze het conditineel niet meer bijlopen.

Na twee wissels werd de ploeg van Oscar de Heij en Bart Walraven nog verder verjongd en ging het tempo omhoog. Dat resulteerde in een snelle uitbraak die Jordi Tuithof de kans gaf met zijn tweede doelpunt de wedstrijd op slot te gooien. Mel Kwakkenbos maakte in de 72e minuut er 5-2 en begon daarmee aan een overvalste hattrick. Toch lukte het de spits van Quick nog te scoren en zo gaf hij zijn ploeg in de 79e minuut weer een sprankje hoop. Er waren inmiddels bij ESTO weer twee jonge spelers ingebracht en het tempo ging verder omhoog. In de laatste 5 minuten wist Mel nog tweemaal het doel te vinden en pikte Bas de Groot ook zijn doelpuntje mee voor de 8-3 einduitslag. De scheidsrechter liet niet de volle 90 minuten uitspelen, daarmee werd Quick 4 een grotere nederlaag bespaard. Wie de volgende tegenstander wordt van ESTO 2 hangt af van nog twee andere wedstrijden.

Op de foto maakt Jordi Tuithof de gelijkmaker, 1-1.
Door: Han Koevoets.