Veel TTB’ers actief bij NK triathlon in Nieuwkoop

Veel leden van Triathlon Team Bodegraven gingen afgelopen zondag de strijd met zichzelf en de warmte aan tijdens het NK Middenafstand in Nieuwkoop. Een aantal leden deden individueel mee, maar de meeste TTB’ers deden dat in trio-verband. Maar liefst 6 TTB teams stonden aan de start. Tijdens de individuele race lag Sven Strijk, die vorige week de kwart triathon in Ter Aar met een nieuw parcoursrecord won, lange tijd op medaillekoers. Hij zette een snelle zwemtijd (25 minuten over 1,9 km in de Nieuwkoopse Plassen) en een ijzersterk fietsonderdeel (3e fietstijd van 2 uur en 13 minuten over 90 km) neer.




In de overgang naar het lopen toe kreeg hij echter last van kramp. Ondanks een acceptabele afsluitende halve marathon (in 1 uur en 23 minuten) viel hij in het sterke deelnemersveld terug naar de zesde plek in zijn leeftijdsklasse tijdens het lopen. Strijk finishte na 4 uur en 6 minuten. Jaco van Buren uit Stolwijk liet ook zien nog steeds tot de beste triatleten in Nederland te horen met een veertiende stek in dezelfde leeftijdsklasse na 4 uur en 20 minuten. Vooral zijn loopprestatie (achtste looptijd van alle deelnemers) was vanouds goed.

Jan Boot debuteerde op de halve triathlon en deed dat meer dan goed. Hij werd twaalfde bij de Heren 40+ in een tijd van 4 uur en 35 minuten. Ook Roland Scholte (5 uur en 13 minuten) en Tonny Zaal (5 uur en 38 minuten) maakten een fraai debuut, waarbij ze hun wat meer ervaren clubgenoot Ronald van der Kraan (5 uur en 55 minuten) knap voorbleven.

Bij de teams leverde het team van TTB 1 de beste prestatie. Zwemmer Ronald van der Meer, fietser Theo Baars en loper Matthias Krieger grepen een verdienstelijke elfde plaats na 4 uur en 49 minuten buffelen. Ronald kwam als twaalfde uit het water en Theo zette puik de twaalfde fietstijd neer.

Ook pech en blessures horen bij sport. Zo moest Guido Goeting de strijd na het fietsen staken vanwege een beknelde zenuw. Lopen was daarna niet meer mogelijk.

Zeiltopper Wouter van Catz zag zijn debuut in Nieuwkoop vroegtijdig beëindigd door 2 lekke banden. Naast zijn zeer succesvolle zeilcarrière (o.a. 4 nationale titels en een bronzen WK medaille) heeft hij recent ook de triathlon sport ontdekt.

Het Nederlands Kampioenschap werd gewonnen door Sarissa de Vries en Martijn Dekker.

 

Sven Strijk in actie

Tekst en beeld: TTB Bodegraven

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

Geef een reactie