Prijswinnaars (Ronald is 2e van links)

Bodegraver valt in de prijzen bij schrijfwedstrijd PCGH

De Bodegraafse schrijver Ronald van Assen (tweede van links op de foto) heeft de tweede prijs gewonnen bij de schrijfwedstrijd ‘Bewegen doet me wat’ van het Patiëntencontact Groene Hart. Tijdens het symposium ‘De POWER Patiënt’ van donderdag 22 februari vond de feestelijke uitreiking plaats in het Groene Hart Ziekenhuis. 
De jury zei over de inzending van Ronald het volgende: “Het verhaal greep echt aan, ontroerend verhaal. Bij dit ziektebeeld had de jury niet direct aan bewegen gedacht en dit is echt een eye opener. Bewegen heeft de schrijver over een drempel geholpen, hij beschrijft dat goed en snijdt zo op een mooie manier ook een lastig stigma aan.”

Het ingezonden verhaal met de titel ‘Als buitenlucht niet altijd vanzelfsprekend is…’ is te lezen op de website van het PCGH. Hierin beschrijft Ronald hoe lastig het soms is voor mensen met een psychische kwetsbaarheid om naar buiten te gaan.

Ronald van Assen is op zijn veertigste begonnen met schrijven. Hij beheerst meerdere genres. Eerdere boeken zijn o.a. Het lijk op JaffaDe 8 Poorten, Het meisje in het riet, Een boodschap uit het verledenSpiegels kunnen niet liegenDe Tranen van de Eenhoorn en Psycholatuur.

Zijn boeken zijn niet alleen spannend, ontroerend en humoristisch maar bevatten ook een diepere boodschap. Veel van wat hij schrijft is afkomstig uit eigen ervaring. Naast het schrijven is hij huisman en ambassadeur van Samen Sterk zonder Stigma.

Op de website www.ronaldvanassen.nl is meer te lezen over zijn werk en leven. Hij houdt ook een blog bij. De inhoud daarvan is te vinden op www.bloggers.nl/ronaldvanassen.

X