IIlona en Pascal1

Ilona en Pascal uit Nieuwerbrug dagen vast door harde wind op Madeira

Duizenden toeristen op het Portugese eiland Madeira zaten dagen vast op het eiland. Onder de 150 Nederlanders zaten ook Ilona Hagoort en haar vriend Pascal Nederend uit Nieuwerbrug, die zaten al sinds zondagochtend vast. Vluchten naar Madeira konden niet landen door de harde wind. Het stel wilde het liefst zo snel mogelijk naar huis. 

“Het klinkt leuk om extra lang om op vakantie te blijven, maar dat is het allesbehalve. We hebben zondag de hele dag op de luchthaven van Funchal gezeten, zonder communicatie naar ons toe van de reisorganisatie. Na 9 uur wachten kregen we eindelijk een hotel toegewezen gekregen. De volgende dag ook weer uren zitten wachten in en om ons hotel, aangezien we die avond zouden gaan vliegen. Op het laatste moment moesten wij er zelf achterkomen dat onze vlucht weer werd geannuleerd, terwijl bijna alle vluchten gingen, zoals die van Transavia. Van Touroperator Corendon kregen we geen hotel, maar gelukkig was het hotel coulant om op eigen initiatief onze groep van 28 man van kamers te voorzien. De laatsten kregen om 4 uur ‘s nachts (!) een kamer toegewezen. Al die tijd hebben we in de lobby en op ligbedjes bij het zwembad moeten wachten. Dinsdag rond de middag pas hebben we voor het eerst informatie gekregen van Corendon. Al die tijd heeft niemand ons geholpen en werden we van het kastje naar de muur gestuurd. We hebben dinsdagochtend de media erbij betrokken en toen kwam Corendon opeens. Gelukkig mochten we gisteravond weer in dit hotel verblijven en vlogen we woensdagavond dan echt naar huis.”

Bij het vertrek speelde de wind wederom een rol. “Het waaide nog steeds flink. De piloot deed vooraf even een woordje. Hij gaf aan dat dit zijn spannendste landing ooit was. Tijdens het opstijgen merkten we wel een beetje gewiebel van het vliegtuig, maar het ging verder prima. Om 06.00 uur kwamen we aan op Schiphol en gaan nu lekker terug richting Nieuwerbrug.”

Foto’s: Drukte op de luchthaven van Funchal

Het was wel genieten op het Portugese eiland Madeira


X