Jongerenwerk SSCB De Zon seizoen 2017/2018

blank

De zomervakantie is helaas weer voorbij en het is nu weer tijd om je te gaan richten op alles wat weer komen gaat. Wellicht ga je naar een nieuwe school, andere opleiding of begin je aan je examenjaar. Misschien blijft alles wel bij het oude en ga je weer met frisse zin verder waar je gebleven bent. Wat ook je pad is die je gaat bewandelen, het jongerenwerk in gemeente Bodegraven-Reeuwijk kan je er wellicht bij helpen.

blank


Wij van de SSCB (Stichting Sociaal Cultureel werk Bodegraven) zijn er voor jou! Je kent ons waarschijnlijk van het jongerencentrum De Zon, die aan de Eiber staat in Bodegraven, maar we zijn meer dan alleen een jongerencentrum. Zo doen wij ook het ambulant jongerenwerk in de hele gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Ambulant jongerenwerk is jongerenwerk op straat. Dus al sta jij wel eens ergens te chillen met vrienden buiten, dan kunnen wij zomaar eens jullie komen opzoeken om een praatje te maken. 

Ook organiseren wij veel verschillende activiteiten voor verschillende leeftijden. Zo organiseren wij voor de basisschool leeftijden de Kidsdisco, waarvan de eerste op 29 september is.

Verder hebben we ook verschillende activiteiten op het programma staan die we in het jongerencentrum laten plaats vinden.

29-09 Kidsdisco, Vakantiespelen reünie met John Watch en Wendy Wijzer

18-10 Lego dag, lekker met heel veel lego gaan bouwen

25-10 t/m 08-11 DJ Workshop, ben jij de nieuwe Armin van Buuren? Kom het leren in De Zon!

22-11 Bibberbots maken, je eigen lopende robot maken, hoe gaaf is dat!

29-11 FiFa 18 toernooi, kom je kunsten vertonen op de Xbox en win vette prijzen, professionele begeleiding en er komt ook nog een E-sporter jouw tips en trucs vertellen! 

20-12 Kerst knutselactiviteit, wat we precies gaan maken is nog een verrassing maar het gaat heel mooi worden.

Je kan je inschrijven via onze website: www.dezonbodegraven.nl/kids

Voor tieners (12 tot en met 18 jaar) hebben we ook veel activiteiten die wij aanbieden. Zo is er elke maandag en donderdagavond een tienerinloop waar je lekker kunt chillen, gamen, muziek kan draaien, dj-en, spelletjes spelen of met de voetbaltafel of tafeltennistafel jezelf vermaken. De jongerenwerkers zijn altijd aanwezig bij deze activiteiten dus er is ook mogelijkheid voor ondersteuning. Denk hierbij aan huiswerkondersteuning, persoonlijke problemen of simpelweg een luisterend oor. Naast de inlopen gaan we ook elke 1e zaterdagmiddag van de maand op pad met Suntours. Dat is een vette activiteit waar we met busjes naar toe gaan en ergens op locatie dus iets tofs gaan doen. 

Elke maandag en donderdagavond van 19:00 tot 22:00 Tienerinloop

02-09 Prison Island, een uitgebreide Escape Room. Erg  gaaf, zeker voor de stoere tieners!

07-10 Laser gamen, het bekende spelletje waar je elkaar af kunt schieten met laserstralen. Wie zal er  gaan winnen?

04-11 Karten, ben jij de nieuwe Max Verstappen? Tijd om er achter te komen! We zullen 2x gaan rijden zoals het er nu naar uit ziet.

02-12 Deze activiteit wordt momenteel nog verzonnen door de Crew van de Vakantiespelen. Binnenkort wordt dat bekend gemaakt!

06-01-2018 Hunters, dit spannende spel wordt `s avonds gespeeld in het bos. Kan jij zonder gepakt te worden door de hunters naar de overkant komen?

Je kan je inschrijven via onze website: www.dezonbodegraven.nl/suntours 

Voor jongeren organiseren we vooral feestjes en jamavonden. De feestjes die zullen plaats gaan vinden moeten nog worden bekend gemaakt. De jamavonden zullen we even uitleggen. Je kan met instrument naar De Zon komen op vrijdagavond en met andere muzikanten meespelen op het podium. Lekker ongedwongen, als je zin heb kan je aansluiten en anders kan je genieten van de andere muzikanten. Dit zal voor het eerst op 13 oktober gehouden worden. Daarna wordt het om de 2 weken omgewisseld met een baravond en dus de jamavond. 

Voor andere activiteiten hebben we een wedstrijd uitgeschreven. Wij zijn op zoek naar jou! Heb jij een tof idee voor een feest of activiteit? Dan kan jij €1000,- budget winnen voor jouw eigen feest! Ga samen met jouw idee naar www.dezonbodegraven.nl/wedstrijd en drop je ideeën daar. Eind september zal de uitslag worden bekend gemaakt. 

Programma (tot zo ver bekend, hou onze Facebook in de gaten voor aanvullingen)

27-08 Formule 1 cafe

03-09 Formule 1 cafe

08-09 Baravond

17-09 Formule 1 cafe

22-09 Baravond

29-09 Vrijwilligersavond (voor huidige en nieuwe vrijwilligers)

01-10 Formule 1 cafe

08-10 Formule 1 cafe

13-10 Jam avond

21-10 Reunie Vakantiespelen voor vrijwilligers

22-10 Formule 1 cafe

29-10 Formule 1 cafe

03-11 Baravond

12-11 Formule 1 cafe

17-11 Jam avond

26-11 Formule 1 cafe

01-12 Baravond

15-12 Jam avond

Voor alle feesten en activiteiten hebben we natuurlijk goed licht en geluid nodig. Het huidige apparatuur is dringend aan vervanging toe en daar zijn we dan ook druk mee bezig. Diverse fondsen zijn aangeschreven en sommige hebben ook toegezegd. Echter komen we wel wat te kort om alles te kunnen doen wat wij denken wat wenselijk is. Hiervoor zijn wij op zoek naar sponsoren. Heeft u hier interesse in (in geld of materialen) dan kunt u contact opnemen met Dennis Baars, email: dennis@dezonbodegraven.nl 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank