rebo16 (1 van 1)

Veel politie op de been in Bodegraven

Op het industrieterrein van Bodegraven was maandagmorgen rond 09.00 uur veel politie op de been voor mogelijk een incident met een (vuur)wapen. Ook de politiehelikopter vloog enkele rondjes boven het gebied.

De politie had aan de Engelandweg het gebied afgezet. Er zou mogelijk daar in de buurt een (vuur)wapen zijn gezien. Dit bleek later niet het geval. Hierdoor was het voor de politie tijd om af te schalen. Wat er zich precies heeft afgespeeld is nog onduidelijk. Wel lagen meerdere kazen her en der verspreid op het terrein van een kaasgroothandel.

Volgens politiewoordvoerster Yvette Verboon was hier sprake van een misverstand. “De eigenaar van de kaasgroothandel was bedreigd. Het gaat om een langlopend conflict. Of het hier om een bedreiging in de zakelijke, dan wel in de relationele sfeer gaat, is nog niet duidelijk.” 

Een persoon op Twitter was niet echt gediend van de politieactie. “Niet een beetje overdreven om met minimaal 6 Tourans naar Bodegraven te scheuren? En dan ook nog eens bij Goudse Poort (thv toerit A12) een ongeluk veroorzaken door alleen met optische signalen te rijden? Als het allemaal zo spannend was, waarom dan niet ook met geluidssignalen?”


X