kraak3 (1 van 1)

Ramkraak/plofkraak bij Rabobank Bodegraven

In de nacht van woensdag op donderdag 6 juli heeft iets voor 03.00 uur een ramkraak/plofkraak plaatsgevonden bij de Rabobank aan de Markstraat in Bodegraven. Voor de bank hebben de verdachten de auto in brand gestoken. De omgeving is ruim afgezet door de politie. De hulpdiensten hebben uit veiligheid de auto gecontroleerd laten uitbranden. Het was toen nog niet duidelijk of er explosieven aanwezig waren. De gevel van de Rabobank is flink beschadigd. 
Omwonenden hoorden een harde knal midden in de nacht. Een aantal bewoners uit de buurt mogen hun huis tijdelijk niet meer in. “We dachten eerst dat ze de markt aan het opbouwen waren. Toen zagen we iemand lopen, maar je hebt geen idee wat er aan de hand is. Er lopen wel vaker mensen hier rond dit tijdstip. Daarna kwam de harde knal en zagen we al snel puin liggen op straat en stond een auto vol in de brand. Ongeveer 20 seconden na de oorverdovende knal waren de verdachten weg.”

Rond de klok van 05.00 uur mochten de meeste omwonenden weer richting huis. Of het om een ramkraak of plofkraak gaat wordt momenteel onderzocht. Explosieven verkenners en tal van opsporingsdiensten zijn ter plaatse.

Het is niet bekend of er dit keer iets is buit gemaakt. In maart van dit jaar was er nog een plofkraak bij de Vromade. 

VIDEO

   

 

X