IMG_0777

Stap in de hennepcontainer op het Raadhuisplein

Een veilige woon- en leefomgeving is belangrijk. Daarom houdt de gemeente Bodegraven-Reeuwijk in de week van 9 tot en met 13 oktober de Najaarsweek van de Veiligheid. Tijdens deze week geeft de gemeente inwoners diverse tips om hun veiligheid te vergroten. Burgemeester Christiaan van der Kamp opende vanochtend de hennepcontainer.

Het programma van de Najaarsweek van de Veiligheid is deels samengesteld aan de hand van de veiligheidsavonden eerder dit jaar. Tijdens deze avonden is duidelijk geworden welke onderwerpen leven onder bewoners van Bodegraven-Reeuwijk; deze zijn vertaald in concrete acties tijdens de Najaarsweek van de Veiligheid.

Nagebootste hennepplantage

Vanaf woensdag 11 oktober staat er op het Raadhuisplein een echte hennepcontainer. In de hennepcontainer is een nagebootste hennepplantage te zien, daarnaast is er informatie beschikbaar over de manipulatie van meters, de gevaren van een kwekerij en de kosten die hennepplantages met zich mee brengen. Uiteraard krijgen bezoekers ook tips over hoe zij hennepkwekerijen kunnen herkennen en hoe zij in een verdachte situatie moeten handelen.

Overige thema’s en activiteiten

Hennep en hennepplantages is een van de thema’s tijdens de Najaarsweek van de Veiligheid. Iedere dag is er aandacht voor een ander thema. Kijk voor een overzicht van alle thema’s en de activiteiten op www.bodegraven-reeuwijk.nl/najaarsweek-van-de-veiligheid.

Onderstaande foto: Gemeente Bodegraven-Reeuwijk


X