31496872_1698319006916012_4955861225532555264_o

Street art festival in het laatste weekend van mei

Dit jaar organiseert de Culturele Commissie Bodegraven-Reeuwijk in samenwerking met de Kunstkring Bodegraven-Reeuwijk een Street art Festival. Meerdere kunstenaars zullen in het weekend van 26 en 27 mei straat- en muurschilderingen maken op verschillende plekken in Bodegraven en Reeuwijk. Onder andere op het Raadhuisplein in Bodegraven en in winkelcentrum Miereakker in Reeuwijk zullen de kunstenaars aan de slag gaan.
Ook op het Willemsplein, bij het Evertshuis en in het leegstaande winkelpand op Kerkstraat 12 in Bodegraven zijn er allerlei activiteiten die allemaal te maken hebben met street art. Er zijn bijvoorbeeld verschillende workshops en er is een street art expositie te zien.

De kunstenaars, die volgens medeorganisator Joost Zwanenburg tot de allerbeste van Nederland behoren, maken allemaal een 3D tekening met het thema ‘ruimte’. De gemeente verwacht enkele duizenden bezoekers op zaterdag en zondag. De meeste kunstenaars beginnen op zaterdagochtend, de eerste dag is dus te zien hoe de tien artiesten hun krijtwerken aan het maken zijn. Op zondag mogen bezoekers zich op de tijdelijke kunstwerken fotograferen.

Het is nog niet zeker of het festival een terugkerend evenement wordt, meldt kunstenaar en organisator Renske Koster. Dit zal ook te maken hebben met het aantal bezoekers in het laatste weekend van mei.

Het is niet de eerste keer dat er street art wordt gemaakt binnen de gemeente. In 2015 maakte de ook nu aanwezige kunstenaar Joost Zwanenburg een permanent stuk street art op een muur van de Nutspassage bij de Kerkstraat in Bodegraven.

Door: Casper BakkerX