Heren 1 van VSTS winnen

Vrijdag 17 november speelden de mannen van Heren 1 van VSTS weer een belangrijke wedstrijd. Deze keer was Timios HS1 de tegenstander. Timios is ook een team dat meedoet in de top 4 van de competitie.

In de eerste set bleek al snel dat dit geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, zoals verwacht. Het ging erg gelijk op. Met een sterke middenaanval van Timios konden ze ons telkens net voor blijven. De set ging dan ook met 26-24 naar Timios.

In de tweede set begonnen we goed met lange service reeksen en sterke aanvallen. Na een aantal punten herpakte Timios zich en waren ze ons toch te sterk af. Met 25-20 verloren we ook de tweede set.

In de derde set was het tijd dat wij ons gingen herpakken. Dat deden we dan ook. Met een verbetering in de passing en minder fouten aan het net konden we steeds Timios een paar punten voor blijven. Aan het einde van de set werd het nog erg spannend maar we konden de set met 25-23 binnenhalen.

Om nog kans te maken op de overwinning moesten we de vierde set winnen. Met volle vechtlust begonnen we aan de set. De opstelling van de derde set was sterker dan die van Timios en die lieten we dus staan. Door te beginnen met een lange service reeks in combinatie met een feilloze blokkering van Jos Bunt raakte Timios uit hun flow. Met een overtuigende stand van 25-16 pakten we de vierde set.

Nu alleen nog de korte vijfde set winnen om de overwinning te pakken. Ook deze set begonnen we sterk. Timios was na een aantal verloren punten hun energie en motivatie kwijt. Waar ze in de eerste paar sets veel lawaai maakten, waren nu vooral wij te horen, gesteund door onze meegereisde supporters van H2 en JA1. De vijfde set eindigde dan ook snel met 15-4 en daarmee hebben we de wedstrijd met 3-2 gewonnen.

Met deze overwinning hebben we het gat tot Timios vergroot tot 5 punten. Kratos en Kalinko, de nummer twee en drie in de competitie, speelden ook tegen elkaar en deelden de punten door 3-2 te spelen. Dat is voor ons natuurlijk zeer gunstig. We staan dan ook nog steeds eerste. Zaterdag 25 november om 16.30 uur spelen we thuis onze volgende wedstrijd tegen Kratos die nu tweede staat. Tot dan!