pen2018

Ingezonden brief: Burgerbelangen heeft helemaal niets met inspraak !!

Hoe ver kun je als politieke partij wegdwalen van je eigen roots ? Burgerbelangen is ooit begonnen als een politieke beweging omdat de gevestigde orde zich te weinig aantrok van wat de burger wilde en ze is groot geworden omdat ze opkwam voor het lokaal belang. Nu de partij in het bestuurderspluche zit is ze volledig de weg kwijt geraakt en is de partij onherkenbaar veranderd. Kennelijk is de macht hen naar het hoofd gestegen.
Burgerbelangen trekt zich helemaal niets aan van wat burgers, organisaties en kiezers vinden over belangrijke lokale onderwerpen. Inspraak wordt simpelweg “vergeten” of volledig genegeerd. Sportorganisaties hebben aan den lijve ondervonden dat de verkiezingsbelofte om alleen breed gedragen besluiten te nemen, een inhoudsloze frase is gebleken. De partij laat besluiten vaststellen waar alle sportorganisaties fel op tegen zijn. Hoezo breed gedragen ? Kiezersbedrog is het !

En dan de arrogantie om in wekelijkse advertenties goede sier te maken met successen van een ander of zichzelf op de borst te kloppen terwijl er helemaal niets is bereikt. Hoe naïef denken ze dat de kiezers zijn? Burgerbelangen claimt in het politiek debat zelfs het succes van zwembad De Fuut en dat terwijl dit college het zwembad heeft afgestoten en de nek wilde omdraaien. Dat is ongelooflijk respectloos naar alle Reeuwijkse vrijwilligers die met veel inzet en passie het zwembad van de ondergang hebben gered ! Schaamteloos is het !

Burgerbelangen is verworden tot een regentenpartij waarin arrogantie hoogtij viert en omhoog gevallen leenheren denken dat ze het gepeupel tevreden kunnen houden met spiegeltjes en kraaltjes ! Help deze partij zichzelf te hervinden en verlos ze op 21 maart van het bestuurderspluche. 

Wie niets heeft met inspraak of zelfs vindt dat burgers zich niet met politiek moeten bemoeien, kan met een gerust hart stemmen op Burgerbelangen. Wie betrokken is met wat er in de gemeente gebeurt en het belangrijk vindt dat burgers daarover kunnen meepraten, doet er verstandig aan iets anders te stemmen.

Door: Ries van EijckX